Mereu am cerut, si in cele din urma am ajuns in niste manastiri din America, care mi-au fagaduit ca vor citi Scriptura, au citit-o si la urmatoarele intalniri am putut discuta cu ei la un alt nivel. Pentru orice crestin ortodox citirea Sfintei Scripturi este obligatorie. In general preotii citesc, in cea mai mare masura, []Mereu am cerut, si in cele din urma am ajuns in niste manastiri din America, care mi-au fagaduit ca vor citi Scriptura, au citit-o si la urmatoarele intalniri am putut discuta cu ei la un alt nivel. Pentru orice crestin ortodox citirea Sfintei Scripturi este obligatorie.

In general preotii citesc, in cea mai mare masura, Evanghelia Zilei, sau Evanghelia saptamanii respective. Nu va sprijiniti pe asta. Daca n-ai o imagine completa a Sfintei Scripturi, in special a Noului Testament, nu esti destul de abil, nu in predica, ci intr-o confruntare cu protestantii.

Va rog sa cititi Scriptura, si laici, si teologi! Pentru ca citirea Scripturii nu numai ca iti lumineaza sufletul, dar prin rugaciune si prin lectura neincetata, descoperi lucruri pe care nu le-ai descoperit nici prima oara, nici a doua, nici la a zecea lectura a Sfintei Scripturi.

Dumnezeu lucreaza, Duhul lui Dumnezeu lucreaza in fiecare dintre noi si deschide spiritul omului pentru intelegerea unor sensuri pe care nu le cunosti, pe care poate nici altii nu le-au descoperit.(Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Suferinta ca binecuvantare, Editura Cathisma, Bucuresti, 2008, pp. 13-14)