EVANGHELIA DE DUMINICA: SA MERGEM DUPA HRISTOS Evanghelia de duminica ne spune cum i-a ales Iisus pe invataceii Filip si Natanael. I-a intalnit in calea Sa si le-a zis: Veniti dupa Mine si ei au plecat indata dupa El. Sa luam aminte! Tot asa ne cheama Hristos si pe noi: Veniti dupa Mine . Dar []EVANGHELIA DE DUMINICA: SA MERGEM DUPA HRISTOS Evanghelia de duminica ne spune cum i-a ales Iisus pe invataceii Filip si Natanael. I-a intalnit in calea Sa si le-a zis: Veniti dupa Mine si ei au plecat indata dupa El.

Sa luam aminte! Tot asa ne cheama Hristos si pe noi: Veniti dupa Mine . Dar multi n-aud aceasta che mare, altii nu o inteleg si, iarasi, altii pleaca dupa ea, dar nu staruie inainte pe urmele lui Hristos. Luati aminte, crestinilor, ca ne-am prea cufundat in valmasagul si vartejul afacerilor trecatoare si ne-au prea coplesit va lurile pacatelor si ale placerilor pline de otrava si de aceea n-auzim stri garea si chemarea lui Hristos. Iata, stau la usa si bat , zice Hristos (Apoc 3, 20). Dar patimile si pacatele fac larma in casa sufletului nostru si de aceea chemarea Lui nu se aude. Sa iesim din vartejul afacerilor si pacatelor si sa scoatem patimile din casa sufletului, ca sa putem auzi che marea Lui si sa putem pleca pe ur mele Lui.

Dar sa luam aminte, caci nu-i lucru usor sa mergem dupa Hristos. A merge dupa Hristos inseamna cre dinta, taria si barbatia sufleteasca de a birui si omori toate pacatele si is pitele ce ne ies in cale si le intalnim in cale. Pana cand toate pacatele se tin droaie de noi si noi de ele, ni se pare numai, dar nu mergem dupa Hristos. E grea...