Natanael i-a zis: Poate iesi ceva bun din Nazaret? Vino si vezi! i-a raspuns Filip. (Ioan 1, 46) Bucuria aflarii Domnului n-are predici lungi, nici vorbiri mestesugit alcatuite (1 Cor. 2, 4), dar are dovada de duh si de putere Argumentul dumnezeiestii simplitati este stralucit si convingator, fiindca este izvorat din adevar si []Natanael i-a zis: Poate iesi ceva bun din Nazaret? Vino si vezi! i-a raspuns Filip. (Ioan 1, 46)Bucuria aflarii Domnului n-are predici lungi, nici vorbiri mestesugit alcatuite (1 Cor. 2, 4), dar are dovada de duh si de putereArgumentul dumnezeiestii simplitati este stralucit si convingator, fiindca este izvorat din adevar si din traire. Glasul aflarii lui Iisus este stralucirea ochilor, lumina fetei, puterea simtirii calde si adanci, iar acela care are minte si ochi isi da seama de valoarea acestor argumente. i nu se mai indoieste de adevar!Cat de scurta trebuie sa fi fost predica de chemare a lui Andrei pentru Petru, fratele sau. Cat de scurta a fost predica lui Filip pentru Natanael, dar cat de plina de foc si de putere a fost predica aceasta!Trei cuvinte au fost de-ajuns pentru a-l hotari pe Natanael sa vina si sa-l insoteasca pana la Iisus. Aceasta unire a lor in Hristos i-a pastrat apoi si pe cei doi intre olalta, uniti pana la sfarsit. Hristos i-a dat si lui Natanael un nume nou: BartolomeuIn toate insiruirile numelui apostolilor din Sfintele Evanghelii, numele lor sunt mereu impreuna: Filip si Bartolomeu (Mat. 10, 3; Marcu 3, 18; Luca 6, 14). Numele lor sunt scrise mereu unul dupa celalalt si pe pamant si in ceruri. Hristos i-a unit spre a nu se mai desparti niciodata.
Scumpi frati e de dorit ca nici intre noi sa nu fie prea multi invatatori (Iac. 3, 1). Dar aceia care sunt sa fie luminosi si vrednici. Sa implineasca aceasta slujba plini de teama si de seriozitate sfanta, caci este o slujba pe cat de mare pe atat de grea (Rom. 15, 16).
Cei care invata pe altii trebuie, in primul rand, sa se tina ei insisi de invatatura (Rom. 12, 7), sa faca aceasta slujba cu putere (1 Cor. 4, 20), cu tot simtul marii raspunderi pentru mantuirea celor care ii asculta (1 Tim. 4, 16), cu dragostea si grija deplinei cresteri si indrumari in invatatura si credinta pentru cei indrumati, cu grija pentru viitorul Bisericii si adunarii Domnului, pregatind suflete sanatoase de viitori frati. Pentru manuirea Cuvantului si indrumarea Lucrarii.
Cu veghere sfanta si felurita asupra trairii Evangheliei si a respectarii invataturii, spre cresterea celor care asculta si raman in adevar. i spre luarea de masuri impotriva...