La Domnul Iisus vin doi tineri: fiul cel lunatic adus de tatal sau pentru ca rau il chinuia duhul cel rau(Mt 17, 14-21); si tanarul bogat (Mt 19, 16-26). El vine singur, nu este adus de nimeni. E frumos, e bine ca amandoi acesti tineri au venit la Domnul Iisus. E bine ca s-au intalnit []La Domnul Iisus vin doi tineri:fiul cel lunatic adus de tatal sau pentru ca rau il chinuia duhul cel rau(Mt 17, 14-21);si tanarul bogat (Mt 19, 16-26). El vine singur, nu este adus de nimeni.

E frumos, e bine ca amandoi acesti tineri au venit la Domnul Iisus. E bine ca s-au intalnit cu Dumnezeu amandoi.

Dar priviti la intoarcerea lor, caci nu se intorc la fel de multumiti, nu se intorc amandoi binecuvantati.

Fiul cel lunatic, care e adus de tatal sau, se intoarce acasa mantuit, vindecat, izbavit de duhul cel rau.

Dar tanarul bogat se intoarce intristat acasa, pentru ca el nu putea sa asculte ce ii cerea Domnul.

Daca tanarul lunatic a avut niste parinti credinciosi si buni care sa-l ia si sa il duca la Mantuitorul pentru credinta acestor parinti, pentru jertfa si osteneala, si rugamintea acelui tata bun, Domnul Iisus il vindeca. Tatal acesta se intoarce acasa fericit, pentru ca copilul lui este vindecat.

Cat e de bine intotdeauna cand parintii ii aduc pe copiii lor la Dumnezeu! O, intotdeauna parintii acestia se pot intoarce acasa fericiti; si ei, si copiii lor. Pentru ca acesti copii stiu si au de cine sa asculte intotdeauna, dupa cum vad ca fac si parintii lor cei credinciosi. Cei cu adevarat credinciosi.

Dar, daca tanarul bogat nu a venit adus de taticul lui sau de mamica lui, el nici nu putea judeca bine si nici nu putea alege bine. i de aceea ramane gol, trist si necajit cand aude: Iti mai lipseste ceva! Tinere draga, tu cum stai cu ascultarea de Dumnezeu? Cu ascultarea de Moise si de prooroci, cu ascultarea de fratii tai mai mariPentru ca nu a avut aceasta ascultare, aceasta smerenie, aceasta aplecare de a vedea mai mare pe fratele sau decat pe sine tanarul bogat a plecat intristat de la Mantuitorul.

Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei! Fratele meu si sora mea! Ai auzit tu de...