Desfranarea e si azi pacatul vremilor Cetatile Sodoma si Gomora au fost pustiite cu foc si pucioasa pentru pacatul desfranarii. Imbuibarea si belsugul ii umplusera pe oameni de pacate asa precum pamantul prea ingrasat se umple de buruieni si de viermi. Sodoma si Gomora ajunsesera la o totala decadere sufleteasca. Totul era stricat si putred []Desfranarea e si azi pacatul vremilorCetatile Sodoma si Gomora au fost pustiite cu foc si pucioasa pentru pacatul desfranarii. Imbuibarea si belsugul ii umplusera pe oameni de pacate asa precum pamantul prea ingrasat se umple de buruieni si de viermi. Sodoma si Gomora ajunsesera la o totala decadere sufleteasca. Totul era stricat si putred in ele. Pana unde ajunsese decaderea su fleteasca a oamenilor, Biblia ne arata o pilda ce se vede in chipul de pe pagina urmatoare.

Cand ingerii Domnului s-au prezentat la casa lui Lot in chip de barbati, Sodomenii au alergat sa desfraneze cu ei. Barbatii din Sodoma, tineri si batrani, au inconjurat ca sa, strigand pe Lot: Unde sunt oamenii care au intrat aici la tine? Scoate-i afara, sa ne impreunam cu ei . Lot a incuiat usa si ii ruga sa crute pe cei doi straini. Lot a iesit afara la ei la usa, a incuiat usa dupa el si a zis: Fratilor, va rog nu faceti o asemenea rautate! Iata ca am doua fete care nu stiu de barbat; am sa vi le aduc afara. Numai nu faceti nimic acestor oameni, fiindca au venit sub umbra aco perisului casei mele . Dar ei au strigat: pleaca!. i au zis: Omul acesta a venit sa locuiasca aici ca un strain si acum vrea sa faca pe judecatorul. O sa-ti facem mai rau decat lor!. i, impingand pe Lot cu sila, s-au apropiat sa sparga usa. Dar barbatii aceia (ingerii Domnului) au intins mana, au tras pe Lot inauntru la ei in casa si au incuiat usa, iar pe oamenii care erau la usa casei i-au lovit cu orbire de la cel mic pana la cel mare, asa ca de geaba se trudeau sa gaseasca usa (Fac. 19, 1-11).

Ce putregai sufletesc erau Sodoma si Gomora! Erau un putregai ce nu putea fi curatit si starpit decat prin foc si pucioasa. Cand un ogor e coplesit cu totul de spini si ma racini, ii dam foc. Numai focul mai poate curati raul.

Dar sa nu-i prea osandim pe cei din Sodoma si Gomora, caci si noi suntem pe urmele lor. O uriasa Sodoma si Gomora sufleteasca este si lumea de azi. Sodoma si Gomora au fost nimicite in special pentru pacatul desfranarii. Paca tul acesta sta si azi in fruntea lumii. A atins acest pacat adancimi pe care poate niciodata nu le-a avut.

Orasele cele mari sunt azi niste Sodome si Gomore moderne. Sodoma si Gomora de odinioara sunt nimica fata de Sodomele si Gomorele cele moderne de azi.

Raul a patruns si patrunde si la sate. Sunt pline si satele de casnicii nelegiuite si de pacatele desfranarii.

Azi vuie desfranarea in lume. La orase, ca si la sate, e plina lumea de cei al caror dumnezeu este pantecele si poftele. Parca s-a implinit profetia de la Ieremia proorocul: Copiii Mei zice Domnul M-au parasit, se dedau la preacurvie. Ca niste cai bine hraniti, alearga incoace si incolo. Fiecare necheaza dupa...