Vom suferi mai mult de-acum In alergarea spre tinta, spre Capetenia si Desavarsirea credintei noastre (I Cor. 9, 24; Filip. 3, 14), facem un popas. Dar nu pentru a ne opri din inainte, ci pentru a da slava si multumire lui Dumnezeu, ca pana aici a fost cu noi, asa ca putem zice plini []Vom suferi mai mult de-acum In alergarea spre tinta, spre Capetenia si Desavarsirea credintei noastre (I Cor. 9, 24; Filip. 3, 14), facem un popas. Dar nu pentru a ne opri din inainte, ci pentru a da slava si multumire lui Dumnezeu, ca pana aici a fost cu noi, asa ca putem zice plini de incredere: Pana aici ne-a ajutat noua Domnul (I Samuel 7, 12). Prin scoala pustiei, pana aici ne-a adus Domnul cu Mana tare si cu Brat inalt.

Slavit sa fie Numele Lui, ca ne-a ajutat sa ajungem pana aici pe drumul desavarsirii. i cade-se a ne gandi la felul minunat al Lucrarii Domnului.

Dumnezeu a crescut, prin Focul Duhului Sfant, un om. Prin focul suferintelor si necazurilor cate au trecut peste el o viata intreaga, Domnul a adancit intr-insul, in fiinta sa, marile adevaruri ale mantuirii si ale Imparatiei lui Dumnezeu. i apoi l-a pus sa lumineze din cetatea Sibiului, pentru a ajuta si altora sa mearga pe calea desavarsirii. Acesta este Parintele Iosif.

Mii de ostasi am putea spune cum Dumnezeu a intrebuintat foile si cartile Oastei spre a ne ajuta pe drumul catre desavarsire, spre a ne schimba si intari intr-o viata noua. Nu prea pot multi sa inteleaga, iar unii nu vor, fiindca, pentru a intelege, trebuie si ei sa fie trecuti de Domnul prin focul Duhului Sfant. Dar oricine poate macar sa vada, daca are ochi, cum minunatele...