O parte dintr-o vorbire a fratelui Traian Dorz de la o nunta In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul si Hristos a Inviat! Traim intr-una dintre zilele Saptamanii Luminate. [Dupa] invierea Mantuitorului nostru, patruzeci de zile, El a umblat mereu printre ai Sai. Intr-o seara ca asta []O parte dintr-o vorbire a fratelui Traian Dorz de la o nuntaIn Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul si Hristos a Inviat!Traim intr-una dintre zilele Saptamanii Luminate. [Dupa] invierea Mantuitorului nostru, patruzeci de zile, El a umblat mereu printre ai Sai. Intr-o seara ca asta poate, Mantuitorul a calatorit cu ucenicii Sai spre Emaus. Li S-a aratat, a vorbit cu ei pe drum in asa fel, incat inimile lor ardeau la ascultarea Cuvantului Sau. Pe drum, intorcandu-se si aducandu-si aminte de clipele petrecute cu Mantuitorul pe drumul lor, vorbeau si-si spuneau unul celuilalt: Nu ardea inima in noi cand ne deschidea Scripturile? .

Ce minunat este atunci, in momentul cand Domnul si Dumnezeul nostru calatoreste cu noi, sta cu noi, intra la noi, poposeste cu noi, ospateaza cu noi, cineaza cu noi si ne deschide Scripturile! Cum ar trebui atunci sa arda inimile noastre de dragoste pentru Dumnezeu, de credinta in tot ceea ce spune si ne descopera ElTraim intr-una dintre zilele frumoase ale Saptamanii Luminate. i pe drumurile noastre, si in locul acesta a poposit Hristos. Toata seara aceasta, toate ceasurile petrecute aici in Cuvantul Sau, in cantarile Sale, in rugaciunile Sale, impreuna cu copiii Lui adunati in Numele Sau, Hristos a fost de fata. Prin tot ce s-a spus si prin tot ce s-a cantat, a fost Iisus Hristos cel Sfant. Cum ar fi trebuit sa vibreze inimile noastre ascultand aici Cuvantul Lui sfant! Poate ca si noi eram mult timp, cand petrecea El impreuna cu noi si ne vorbea din Cuvantul Sau cel sfant cu urechile noastre acoperite, cu inima noastra inchisa, cu ochii nostri inchisi si cu mintea noastra intunecata. Spune insa asa de minunat Cuvantul lui Dumnezeu ca, in momentul in care Domnul a vrut sa li Se faca descoperit, li s-au deschis ochii si ei L-au cunoscut.

Ce moment potrivit a fost in seara aceasta aici sa ni se deschida si noua ochii si sa vedem ca Cel care ne vorbeste nu e fratele; cea care ne canta nu e sora. Cea care ne declama o poezie si ne spune un cuvant al lui Dumnezeu sub forma aceasta in care sa vibreze inima noastra ascultandu-l e glasul lui Hristos!In aceasta Saptamana Luminata, in seara aceasta, a trecut pe aici Mantuitorul. Am fost permanent patruns de aceasta credinta si de prezenta Lui in mijlocul nostru. Oriunde doi sau trei sunt adunati in Numele Meu (a zis El), Eu sunt acolo! i noi am fost adunati in Numele Domnului Iisus aici. i tot ce ni s-a spus a fost din partea Sa. Poate ca inimile noastre au fost uneori mai obosite. Poate ca ne-a coplesit mai mult un mediu firesc si o neputinta fizica. i atunci lucrurile s-au petrecut [asa ca], trecand pe langa urechile noastre, pe langa ochii nostri Cuvantul Sau si Prezenta Sa, noi...