Oamenilor cucernici le este descoperit Harul mantuirii si al bucuriei in binefacerile Lui, de care nu se mai despart niciodata, chiar daca trebuie sa patimeasca si sa plateasca cu jertfe mari sau chiar cu pretul vietii lor. Sfantul Ioan Botezatorul, intr-o zi, statea cu doi din ucenicii lui. i, privindu-L pe Iisus umbland, ei l-au []Oamenilor cucernici le este descoperit Harul mantuirii si al bucuriei in binefacerile Lui, de care nu se mai despart niciodata, chiar daca trebuie sa patimeasca si sa plateasca cu jertfe mari sau chiar cu pretul vietii lor. Sfantul Ioan Botezatorul, intr-o zi, statea cu doi din ucenicii lui. i, privindu-L pe Iisus umbland, ei l-au auzit pe Ioan zicand: Iata Mielul lui Dumnezeu . Auzind aceste vorbe, cei doi ucenici au mers dupa Iisus. Vazandu-i Iisus, i-a intrebat: Ce cautati? Ei au cerut un lucru care pentru unii nu valoreaza cine stie ce. Poate unii dintre noi am cere sa-L vedem pe Iisus inviind mortii, vindecand bolnavii, eliberand pe indraciti de sub inlantuirile satanei, ca sa ne minunam si sa-I aprobam divinitatea, exaltati de fericire. Dar ei au cerut cu totul altceva, cu mult mai de pret: Rabi, Invatatorule, unde locuiesti? Am vrea sa te-nsotim la Tine acasa, sa vedem cum stai . i cine ar putea marturisi ce au vazut si ce au simtit, ca de aici, de la el de acasa, sub influenta celor vazute, simtite si auzite, misioneaza, incredintand pe Andrei si pe Simon Petru ca au gasit pe Mesia-Hristosul; si tot din aceasta misiune s-au ales alti doi barbati de mare nadejde, Filip si Natanael, (cf. In 1, 35-51).

Sunt stari si binecuvantari de har pe care graiul omenesc nu le poate spune. Putem spune doar ca din vizita aceasta la El acasa s-a nascut o cunoastere temeinica care a contribuit si la convertirea multora, caci fiecare misionand cu harul Domnului, mii si mii de suflete au aflat pe Domnul, devenind fii ai Imparatiei lui Hristos-Domnul.

Spre rusinea noastra vorbind, multi am vrea sa nu ne fie cunoscuta casa, ca sa nu fim cunoscuti la noi acasa. Cati se...