Marele evanghelist, Sundar Singh, pe care Domnul l-a ridicat dintre paganii Asiei sa ne predice Evanghelia, noua crestinilor moderni din Europa a fost si el prin Palestina sa vada locurile pe unde a umblat si a invatat Mantuitorul. A vazut si Marea Moarta si iata ce ganduri si inva taturi scrie in legatura cu []Marele evanghelist, Sundar Singh, pe care Domnul l-a ridicat dintre paganii Asiei sa ne predice Evanghelia, noua crestinilor moderni din Europa a fost si el prin Palestina sa vada locurile pe unde a umblat si a invatat Mantuitorul.

A vazut si Marea Moarta si iata ce ganduri si inva taturi scrie in legatura cu aceasta apa:Sa nu uitam doua lucruri: intai, noi trebuie sa-L aflam pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Sa-L aflam si sa-L cunoastem personal si printr-insul sa aflam mantuirea.

Trebuie apoi sa-L facem cunoscut pe Domnul si al tora. Trebuie sa vestim mantuirea si altora. Dupa ce am fost mantuiti, sa-i ajutam si pe altii a se mantui.

In luna februarie 1925, eram in Palestina; stam pe malul Iordanului si ma gandeam cum aceasta apa dulce curge fara incetare in Marea Moarta. Insa aceasta mare ramane moarta. De ce? Pentru ca ea nu trimite apa sa mai departe pentru a face sa rodeasca si alte tari. Sunt de asemeni Biserici crestine amortite, precum si crestini care sunt morti. Apa vie si bogata a lui Iisus Hristos li se da neincetat si, cu toate acestea, ei sunt morti. De ce? Pentru ca ei tin totul pentru ei fara a da nimic altora (ca si Marea Moarta). Dumnezeu sa ne dea indemnul de a aju ta pe altii.

Sa nu ne gandim si sa nu zicem: am prea putin; sunt prea slab si neajutorat pentru a ajuta si pe altii, caci apa Iordanului curge fara incetare: darurile si bu natatile Domnului se revarsa neincetat in viata noastra. Impartasiti si altora aceste daruri! Sa nu fiti ca Marea Moarta; impartasiti si altora darurile si binecuvantarile ce le-ati primit de la Domnul! Puneti in slujba Domnului toate darurile voastre, toata viata voastra si veti primi de la El binecuvantari din ce in ce mai mari! Eu am cons tatat un adevar: daca jertfim ceva pentru Hristos, noi primim de la El de mii de ori mai mult.

Sodoma si Gomora / Iosif Trifa, Editura Oastea Domnului Sibiu, 1998* * *Sundar Singh a...