1. As fi vrut sa- i spun atat de multe, dar acum, cand imi esti aici, nu mai stiu nimic din tot ce-am vrut. 2. As fi vrut atatea sa Te fac sa-mi intelegi, dar acum, cand esti langa mine, nu vreau si nu doresc decat sa simt cat imi esti de drag. 3. Mi se []1. As fi vrut sa- i spun atat de multe, dar acum, cand imi esti aici, nu mai stiu nimic din tot ce-am vrut.2. As fi vrut atatea sa Te fac sa-mi intelegi, dar acum, cand esti langa mine, nu vreau si nu doresc decat sa simt cat imi esti de drag.3. Mi se parea ca imi lipsesc atat de multe, dar acum simt ca nu-mi mai lipseste nimic.4. Ceea ce imi lipsea, cu adevarat, era numai prezenta Ta. Acum am totul. Nici un imparat din lume nu mai este atat de bogat si de fericit ca mine.5. Slava vesnica ie, Care-mi poti fi o comoara atat de scumpa, o mostenire atat de sfanta, un aur atat de vesnic!6. Tu, cununa mea, cingatoarea mea, bratara mea, vesmantul meu, zestrea mea nespus de frumoasa si negrait de stralucita,7. Tu esti prietenul meu, fratele meu, sotul meu nedespartit.

Inima mea se leaga in totul de Tine, ca o iedera de arborele ei.8. Toate radacinile iubirii mele, prin care mai pot trai, isi trag hrana lor numai din Tine.9. Orice particica a fiintei mele se strange de Tine in asa fel, incat nici bucata din bucata ei sa nu se mai poata desparti. Astfel imi simt intreaga mea fiinta cu totul a Ta.10. Tu ma tii in sus si Tu ma hranesti din Trupul Tau.11. Tu ma incalzesti la sanul Tau.

Tu ma speli cu Sangele Tau si cu roua Ta.12. Tu ma indestulezi cu Viata din Tine. i Tu ma inalti cu taria Ta.13. Tot ce sunt, sunt numai datorita ie, dragostei Tale si harului Tau.

Traian Dorz Prietenul tineretii mele, Editura Oastea Domnului Sibiu, 2009