La taina cea mare a mantuirii noastre sufletesti lucreaza Sfanta Treime, lucreaza toate Trei Persoanele din Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Dumnezeu-Tatal, in dragostea Lui cea nemarginita, a hotarat mantuirea noastra. DumnezeuFiul ne-a adus aceasta mantuire, jertfindu-Se pentru noi, iar Dumnezeu-Duhul Sfant ne da aceasta mantuire, revarsand darurile ei in inimile si sufletele []La taina cea mare a mantuirii noastre sufletesti lucreaza Sfanta Treime, lucreaza toate Trei Persoanele din Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Dumnezeu-Tatal, in dragostea Lui cea nemarginita, a hotarat mantuirea noastra. DumnezeuFiul ne-a adus aceasta mantuire, jertfindu-Se pentru noi, iar Dumnezeu-Duhul Sfant ne da aceasta mantuire, revarsand darurile ei in inimile si sufletele noastre.

Darurile Tatalui Ceresc si darurile Golgotei ni se dau noua prin lucrarea cea tainica a Duhului Sfant. Unul si Acelasi Dumnezeu lucreaza in noi si in taina mantuirii noastre, in diferite chipuri si infatisari.

Taina Sfintei Treimi si lucrarea Sfintei Treimi sunt o taina mare, sunt o taina ce se ridica peste mintea si priceperea noastra (daca am putea o cuprinde cu priceperea noastra, atunci n-ar mai fi taina). Ea, de altfel, nu se tine atat de priceperea noastra, cat, mai ales, de credinta si simtirea noastra.

Tainica lucrare a Sfintei Treimi este aratata in cartea lui Sundar Singh, in asemanarea cu soarele. In soare se afla la un loc si lumina si caldura, cu toate ca nici lumina nu-i caldura si nici caldura nu-i lumina. Ele petrec in acelasi loc, nu...