Biblia ne spune ca odinioara Domnul Dum nezeu a pedepsit cu zece plagi pe Faraon cel trufas si pe egiptenii lui. Fiecare plaga era o chemare a Domnului Dumnezeu. Era un fel de infricosatoare aratare si minune cereasca. Cele zece plagi au inceput cu minunea petrecuta cand Moise si Aron se prezentara in fata lui Faraon []Biblia ne spune ca odinioara Domnul Dum nezeu a pedepsit cu zece plagi pe Faraon cel trufas si pe egiptenii lui. Fiecare plaga era o chemare a Domnului Dumnezeu. Era un fel de infricosatoare aratare si minune cereasca.

Cele zece plagi au inceput cu minunea petrecuta cand Moise si Aron se prezentara in fata lui Faraon si prefacura toiagul in sarpe si sarpele in toiag (imaginea de alaturi arata aceasta minune). i ce-au facut Faraon si egiptenii in fata celor zece infricosatoare minuni si aratari ceresti? Exact ceea ce facem noi azi. S-au spaimantat de ele, au fagaduit ascultare, dar n au ascultat.

Spaima lui Faraon tinea numai pana cand sarpele si celelalte plagi stateau cu gura cascata spre el si apoi iar se invartosa sa nu asculte porunca Domnului. De cate ori sosea o plaga, Faraon fagaduia ascultare, dar indata ce trecea plaga, vazand ca are usurare, i se invartosa inima si nu asculta. Exact asa parca se petrece si cu noi.

De la razboi incoace, cu adevarat, parca si noi traim plagile Egiptului. Abia se gata un necaz si altul si mai mare soseste. Abia scapam dintr-un rau si altul, mai mare, ne ajunge.

De cativa ani incoace, Domnul vorbeste cu noi prin fel de fel de pedepse si plagi, asa cum vorbea odinioara catre Faraon prin Moise si...