Cu ochii tinta mai mult ca oricine la Iisus cel Rastignit. Saptamana trecuta am fost la Bucuresti. i am vazut din nou ca e bine sa te mai misti de acasa. Caci, umbland, vezi si auzi multe. i totdeauna poti invata ceva. E bine sa iesi mereu in lume, ca sa vezi Biblia scrisa si []Cu ochii tinta mai mult ca oricine la Iisus cel Rastignit.

Saptamana trecuta am fost la Bucuresti. i am vazut din nou ca e bine sa te mai misti de acasa. Caci, umbland, vezi si auzi multe. i totdeauna poti invata ceva. E bine sa iesi mereu in lume, ca sa vezi Biblia scrisa si in lume; sa vezi cum se plineste scrisul ei in lume. Caci asa e Cartea lui Dumnezeu: ea se vede scrisa si in lume; in felul cum traieste si haladuieste lumea. Un copil al lui Dumnezeu citeste Biblia si in ceea ce vede si aude. Asa am facut si eu talcul acesta in tren, de la Sibiu la Bucuresti.

In gara Copsa astept un ceas dupa acceleratul de Bucuresti. In vremea asta ma strecor in sala de asteptare a poporului. Imi place totdeauna sa aflu ce vorbeste, ce gandeste si cum vede lumea, poporul. E popor mult in gara, sporit si de soldatii care se intorc acasa de la manevre. Ma apropii de un grup care discu ta ceva aprins.

Aflu ca se vorbeste despre minuni si aratari ceresti. Un soldat banatean spunea ca la ei, in Banat, s-a ivit un bou care vorbeste. Cica un taran a inceput sa-si bata un bou care nu tragea. i boul s-a intors catre el, zicandu-i: Pana acum am tras eu; de acum vei trage tu Soldatul istorisea plin de convingere aceasta minune . i lumea credea. Azi e plin Banatul de zvonul acestei minuni .

Un alt calator spunea despre minunea care colinda de mult prin unele parti din Oltenia si sudul Ardealului. E vorba despre un preot din jud. Gorj, care n-a vrut sa ingroape pruncul unui sarac, pana nu i se achita taxa. Tocmai in timpul asta, omul sarac a gasit o comoara de galbeni si a dus preotului un galben pentru ingropaciune, spunandu-i si cum a dat norocul peste el de a gasit galbenii.

Noaptea, preotul si-a tras pe fata pielea unei barbi de tap. i, du candu se la fereastra omului, a strigat: Eu sunt dracul si am venit sa-mi dai galbenii inapoi. Dar, ajungand acasa, preotul a vazut ca nu mai poate lepada barba cea de tap; a ramas cu barba de tap. i umbla cu ea prin lume. I s-a spus si la Maglavit ca trebuie sa o poarte trei ani de zile, drept canonUn alt calator, din nordul tarii, spunea despre un cal-naluca, ce se vede in unele parti zburand peste dealuri in zorile si amurgul zilei. i necheaza de se ingrozeste lumea. i observam ca oamenii credeau si se ingrozeau.

Poate se mai afla cineva cu atare minune, dar se anunta sosirea acceleratului si a trebuit sa plec.

Urcat in tren, rasfoiesc ziarele si, iata, aflu in ele inca o minune . Intr-un ziar citesc: Campulung 16. Primul pretor din regiunea Podgoria, judetul nostru, a raportat telefonic prefecturii ca o gaina a femeii Sabina Gheorghe Cristea din comuna Rancaciov a facut un ou avand imprimat pe coaja chipul Domnului Iisus Hristos si o scrisoare indescifrabila. Oul a fost depus in biserica satului.

Intamplarea a produs senzatie in intreaga regiune .

Ajuns in gara Brasov, imi cumpar inca un ziar si mai aflu si aici o minune : Vaslui 14. Soldatul Nichita Gh. din reg. 25, Maresal Prezan, originar din comuna Dragaieni din jud. Vaslui, spune ca, pe cand facea de santinela noaptea, i S-a aratat Dumnezeu intr-un tei din fata postului si i-a poruncit sa spuna la oameni sa se pocaiasca. i locul din fata gheretei sa fie tinut curat pe o raza de 5 metri.

Dupa aceasta, glasul i-a spus sa dea alarma si sa scoata soldatii din corpul de garda afara si sa faca cate trei matanii. Nichita, spaimantat, a inceput sa strige si garda a iesit...