Tatal Ceresc este Atotbun. El ne iubeste cu o dragoste nemarginita. Nici in cer, nici pe pamant nu s-a auzit o veste mai mare de dragoste decat aceasta: Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat si pe Fiul Sau cel unul nascut L-a dat, ca tot cel ce crede in El sa nu piara, []Tatal Ceresc este Atotbun. El ne iubeste cu o dragoste nemarginita. Nici in cer, nici pe pamant nu s-a auzit o veste mai mare de dragoste decat aceasta: Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat si pe Fiul Sau cel unul nascut L-a dat, ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata de veci (Ioan 3, 16). Dar insemnati-va bine un lucru: Tatal Ceresc ne iubeste prin aceasta dragoste, ne iubeste prin jertfa cea scumpa a Fiului Sau.

Tatal Ceresc nu este numai Atotbun, ci este si Atot drept. Dreptatea Lui nu poate suferi pacatul. Dreptatea Lui cere pedepsirea pacatului. De sub pedeapsa si osanda aceasta ne-a scos Jertfa cea scumpa a scumpului nostru Mantuitor.

Ei, si daca lucrurile stau asa, atunci de ce am ajuns sub urgia cerului de sus? De ce Domnul Dumnezeu vorbeste cu noi si se judeca cu noi ca si cu niste fii ai urgiei? Pentru ca noi nu-L avem cu adevarat pe marele Mijlocitor, pe Iisus Mantuitorul si Jertfa Lui. Am iesit de sub aripile Crucii, asa cum puii ies de sub aripile gainii si cum oile ies din turma pastorului.

Prin unele parti din Brazilia cea calda, in anumite ceasuri din zi soarele arde atat de tare, incat oamenii nu pot suferi sagetile lui. Dar, spre noroc, in alte ceasuri din zi, iese regulat un nor, sub scutul caruia oamenii pot iesi la lucru. Indata ce trece norul, oamenii fug iarasi in umbrele padurilor si ale stancilor.

Asa...