Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. Ca jugul Meu e bun si povara Mea este usoara. (Matei 11, 28-30) i toata multimea cauta []Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi.

Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.

Ca jugul Meu e bun si povara Mea este usoara. (Matei 11, 28-30) i toata multimea cauta sa se atinga de El, ca putere iesea din El si-i vindeca pe toti. (Luca 6, 19) O ce dulce si minunata chemare este aceasta! Auzi tu, cititorule, aceasta chemare? Te chea ma Iisus la El, te cheama Mantuitorul langa El. Pe vremea Mantuitorului, gloatele se atingeau de Dansul pentru ca putere iesea de El. Aceasta putere iese si azi de la El si intra in viata ta, in sufletul tau, in casa ta daca te apropii si tu de El si traiesti o viata cu El. Eu socot ca greseala cea mai mare a crestinilor de azi e tocmai aceea ca nu cunosc dulceata, si odihna, si pacea pe care le da Mantuitorul.

Celor mai multi oameni li se pare un jug greu viata dupa Evanghelie. De cand eram preot la tara mi-aduc a minte de un tanar care, la staruintele mele sa inceapa o via ta noua, dupa Evanghelie, mi-a raspuns asa: Sunt prea tanar, parinte, sa ma bag de acum in jug. Viata dupa Evanghelie li se pare oamenilor un jug greu care te scoate din lume, din placeri, din baluri, din crasma, din fel de fel de inselaciuni si minciuni mai mari si mai marunte etc., etc. Oamenii nu cunosc latura cealalta a vietii, aceea de crestin adevarat: odihna, linistea, pacea, bucuria, dulceata ce le da Mantuitorul; si o viata traita cu El. E o mare greseala in vorba ce se spune ca lumea asta-i o vale a plangerii, o lume de chin si de intristare. Cine a spus aceste vorbe n-a cunoscut pe Mantuitorul. Din Vechiul Testament au trecut aceste vorbe, din vremea cand oamenii inca nu-L cunosteau pe Mantuitorul. Iisus Mantuitorul a facut si viata din aceasta lume o viata plina de pace, de odihna si de bucurie pentru cine o traieste cu El si s-a apropiat de El. Lumea de azi e plina de framantari, de oameni nervosi, nemultumiti, zavistuitori, indaratnici, tocmai din pricina ca n-au aflat pe Mantuitorul si linistea, pacea si odihna ce le da El. Cand te-ai apropiat de Mantuitorul si te-ai atins de El, atunci capeti o liniste, o pace si o bucurie sufleteasca pe care nimeni si nimica n-o poate lua de la tine: nici saracia, nici boala, nici intristarea, nici suferinta, nici asuprirea, precum zicea Apostolul Pavel: Cine ne va desparti de iubirea lui Hristos? Suferinta, sau...