10. Sunt putine lucrurile pe care noi nu trebuie sa le stim. Acele lucruri sunt cele pe care Dumnezeu le-a pastrat numai sub cheia Lui. Unul dintre acelea este si viitorul. Trecutul il stim, prezentul il vedem, dar viitorul ne este ascuns dincolo de zidul in care este numai o poarta zavorata, a carei singura []10. Sunt putine lucrurile pe care noi nu trebuie sa le stim.

Acele lucruri sunt cele pe care Dumnezeu le-a pastrat numai sub cheia Lui.

Unul dintre acelea este si viitorul.

Trecutul il stim, prezentul il vedem, dar viitorul ne este ascuns dincolo de zidul in care este numai o poarta zavorata, a carei singura cheie o tine Insusi Tatal.

El da drumul de Acolo Timpului, ca sa picure incet, clipa cu clipa, aducandu-ne pas cu pas, fiecaruia, cele ce ne sunt randuite acolo si stiute numai de El. i nimanui nu i-a fost ingaduit niciodata sa stie mai mult decat a gasit Tatal potrivit sa ne faca El de cunoscut si noua.11. Curiozitatea omeneasca este ca o vulpe care tot umbla toata viata ei pe langa un gard, ca sa gaseasca o spartura prin care sa intre in locul oprit. In locul oprit al cunoasterii viitorului.

Curiosul este ca o femeie iscoditoare care se tot uita prin gaura cheii ca sa vada ce este in ascuns. i ca un hot care se tot foloseste de chei false, pentru a deschide ceea ce este randuit sa ramana inchis.

Faptul acesta nu numai ca este necinstit dar este si pagubitor.12. Totdeauna ceea ce afli prin ispitirea lui Dumnezeu sau prin mijloace vrajitoresti ori asemanatoare cu acesteanu face decat sa-ti mareasca nefericirea ta insuti.

Vrajitoria si toate mijloacele oculte prin care omul cauta sa stie ce nu este treaba lui a fost si va fi totdeauna aspru pedepsita si de legea lui Dumnezeu,si de legile omenesti. i de urmarile acestui pacat peste constiinta aceluia care-l face.13. Sunt in Sfintele Scripturi multe profetii, ca o lumina aruncata de Soarele Bunatatii Dumnezeiesti peste prapastiile care sunt in calea noastra, spre a sti noi pe unde mergem si a sti pe unde suntem.

Aceasta lumina profetica pe unele parti ale viitorului ni le lumineaza, iar pe altele ni le umbreste.

Pe cele pe care ni le lumineaza trebuie sa le cu-noastem; pe cele pe care ni le umbreste, nu trebuie.

Ei bine, iata si aici cum de nepotrivit ne purtam noi adesea. In loc sa ramanem smeriti la cele ce ni le face cunoscut Cuvantul si Duhul Sfant, noi mereu ispi-tim pe cele pe care ni le ascunde El.14. Ca vom muri, asta o stim toti! Dar unde si cand, si cum, aceasta n-o stim nici unii dintre noi.

De ce ne-a ascuns Dumnezeu locul si data, si felul mortii noastre? Pentru ca stiinta mai dinainte a acestora ne-ar face nespus de...