Noi traim acum o vreme insemnata in Cuvantul lui Dumnezeu si as vrea sa v-o spun. Noi traim in vremea cand se face alegerea. Alegerea pentru un viitor care va urma si alegerea pentru vesnicie. i alegerea se face prin trei mijloace. Spunem lucrul acesta dupa cum vedem in Vechiul Testament ca proorocul Ilie era []Noi traim acum o vreme insemnata in Cuvantul lui Dumnezeu si as vrea sa v-o spun. Noi traim in vremea cand se face alegerea. Alegerea pentru un viitor care va urma si alegerea pentru vesnicie. i alegerea se face prin trei mijloace.

Spunem lucrul acesta dupa cum vedem in Vechiul Testament ca proorocul Ilie era in pestera aceea si Domnul i-a spus: Iesi afara si stai inaintea Domnului . i a venit un vant puternic, dar Domnul nu era in vantul acela. Vantul era numai un slujitor, un trimis inaintea Domnului. i dupa vant a venit un cutremur, dar Domnul nu era in cutremurul acela. Cutremurul era un slujitor al Domnului, un trimis inaintea Domnului. i dupa cutremur a venit un foc, dar Domnul nu era in foc. Focul era slujitorul Domnului trimis inaintea Lui. i dupa acestea trei, a venit El, Domnul. S-a auzit un susur dulce, bland, si atunci Ilie nu a mai putut sa sufere, ci si-a acoperit fata.

Cat timp a fost vantul, cutremurul, focul, nu si-a acoperit fata, a stat asa. Insa cand a auzit susurul, atunci abia si-a acoperit fata. Ce inseamna aceasta? Inainte de a veni Domnul, El trimite slujitorii Sai cum spune ca: din vanturi faci flori si din flacara de foc, slujitori.

Deci te intampina vantul si isi face lucrarea lui. Despre vantul acesta spune si Sfantul Ioan Botezatorul: El este Stapanul si lopata este in mana Lui si Isi curateste aria . i atunci Insusi Stapanul Hristos Isi curateste aria. Vantul bate, si El, cu lopata, ridica samanta in sus ca asa se vantura pe vremea aceea, cand nu erau moristi sau batoze asa ca azi. Taiam lemne cu piatra, cu calul si vanturam cu lopata. Arunca stapanul ariei cu lopata graul in sus (prin 1947, in Dobrogea, am vazut acest fel de treierat). i vantul bate, si vantul duce. Duce paiele care au mai ramas, duce pleava, duce corpurile straine, usoare, si chiar boabele de grau care sunt seci, care nu au viata; si pe acelea le duce inainte. i pe arie ramane numai bobul plin si curat. (Eu am vazut asta, cand am lucrat in 1947, in timpul foametei. Tot ce era usor, totul ducea vantul inainte.) Aceasta este o lucrare pe care o face vantul. i acum, in vremea noastra, chiar in timpul acesta, se face lucrarea vantului. In Cuvantul lui Dumnezeu, vantul este aratat ca invatatura, cum spune Sfantul Pavel in Epistola catre Efeseni: Sa nu fim copii impinsi incolo si incoace, purtati de orice fel de vant de invatatura . i in cartea lui Iov...