In ultima vreme, comunitatile noastre religioase se intrec in a avea invitati cat mai renumiti. Oratori celebri (daca se poate cu multe titluri inaintea numelui), interpreti de muzica lumeasca (instantaneu convertiti in cantareti de muzica pioasa) etc., etc. Cred ca, in cea mai mare parte, totul se face cu bune intentii, in numele misiunii crestine. []In ultima vreme, comunitatile noastre religioase se intrec in a avea invitati cat mai renumiti. Oratori celebri (daca se poate cu multe titluri inaintea numelui), interpreti de muzica lumeasca (instantaneu convertiti in cantareti de muzica pioasa) etc., etc. Cred ca, in cea mai mare parte, totul se face cu bune intentii, in numele misiunii crestine. Se crede ca aceste vedete (religioase sau nu) si acest tip de activism religios vor aduce un plus in viata acestor comunitati. Adevarul e ca, in majoritatea cazurilor, nimic mantuitor nu se intampla. Dupa aceste conferinte, prelegeri, concerte etc., parohiile si adunarile noastre raman exact la fel ca inainte. Singura noutate e aceasta: crestinul nostru pleaca acasa in acea seara cu un sentiment de satisfactie identic cu cel pe care il poti incerca si daca ai asista la un concert de muzica folk, populara etc.

Problema noastra cea adevarata e ca nu mai credem cu adevarat in cuvantul Domnului: Unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu . i de aceea facem uz de vedete religioase si de show religios . Pentru ca nu putem realiza adevarate adunari in Domnul, facem adunari in numele parintelui cutare, profesorului cutare, solistului cutare etc.

Atata vreme cat nu ne vom aduna numai si numai pentru Domnul, nu vom fi adunare in Domnul . Atata vreme cat ne vom aduna pentru vedeta cutare, va fi o adunare in numele acelei vedete. Dar Domnul nu va...