1. Orbul n-a primit decat o porunca: Du-te de te spala. i nici macar n-a fost insotita de fagaduinta vindecarii ascultarea de aceasta porunca. i totusi el a primit, fiindca a avut credinta in Acela Care i-a spus: Du-te. Asta este credinta! 2. Dumnezeu Isi are planurile Sale si gandurile Sale cu fiecare suflet pe []1. Orbul n-a primit decat o porunca: Du-te de te spala. i nici macar n-a fost insotita de fagaduinta vindecarii ascultarea de aceasta porunca. i totusi el a primit, fiindca a avut credinta in Acela Care i-a spus: Du-te.

Asta este credinta!2. Dumnezeu Isi are planurile Sale si gandurile Sale cu fiecare suflet pe care vrea sa-l mantuiasca!Cine vrea sa fie mantuit, acela trebuie sa faca intocmai cum ii spune Hristos. Nu altfel.

Trebuie sa mearga pana unde ii va spune Domnul si nu mai putin;si sa porneasca atunci cand ii spune El, nu mai tarziu;si sa se duca acolo unde il trimite El si nu in alta parte.3. Chiar si Cuvantul care nu ti-ar fi adresat tie ia-l pentru tineNu face cum fac altii, care resping si arunca de la ei chiar si cuvantul care le este adresat numai lor.

Acestia, fiindca nu se lasa spalati, raman vesnic ne gri si murdari, cum ramane roata morii care, desi vesnic sta sub revarsarea apei, tot neagra ramane vesnic.

Pe aceasta numai focul o mai schimba.

Asa va fi si cu cei ce merg la auzirea Evangheliei, dar n-o primesc.4. Primeste invatatura, indreptarea si mustrarea fratilor si a Bisericii tale.

Fii smerit si fii cu toata ascultarea de invatatura cea buna,spala-te cu toata apa de la scaldatoarea Evangheliei, ca sa ti se duca toata murdaria mintii si a inimii tale, a trecutului si a prezentului tau.

Cand te intorci inapoi, sa nu mai fii tot asa cum te ai dus; sa...