Cand diavolul ii ispitea pe apostoli sa injure in fata Domnului Desigur, multora li se va parea ciudat acest titlu. Dar ce-o mai fi si asta? Au umblat sa injure si apostolii? Evanghelia ne arata intr-un loc si lucrul acesta. Ni-l arata ca o ispita. Iisus trimisese inainte niste soli intr-un sat al samaritenilor, ca []Cand diavolul ii ispitea pe apostoli sa injure in fata DomnuluiDesigur, multora li se va parea ciudat acest titlu. Dar ce-o mai fi si asta? Au umblat sa injure si apostolii?Evanghelia ne arata intr-un loc si lucrul acesta. Ni-l arata ca o ispita.

Iisus trimisese inainte niste soli intr-un sat al samaritenilor, ca sa gaseasca un loc de gazduit.

Dar solii s-au intors inapoi cu vestea ca nimeni nu vrea sa-i gazduiasca. Asta i-a suparat atat de mult pe Apostolii Iacob si Ioan, incat au zis: Doamne, vrei sa poruncim sa se pogoare foc din cer si sa-i mistuie, cum a facut Ilie? (Luca 9, 54).

Adica, vorba apostolilor mergea ca un fel de sudalma. In mania lor, vorba lor mergea cam alaturi cu vorba suduitorilor de azi: Trazneste-i, Doamne, cu foc din cer! Trazneste-i, Ilie, cu foc din cer!.

Apostolii ajunsesera intr-o clipa de mare ispita.

Atunci, ne spune Evanghelia, Iisus S-a intors spre ei, i-a certat si a zis: Nu stiti de ce duh sunteti insufletiti, caci Fiul Omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca (Luca 9, 56).

Vedeti ce facuse diavolul, inselatorul, si aici? Folosind o clipa de suparare a apostolilor, hop! s-a strecurat in mijlocul lor. S-a strecurat cu ispita sudalmii. Ii indemna pe apostoli sa ceara foc, trasnet din cer. Dar Domnul Iisus l-a simtit indata pe diavolul. A simtit indata ca duhul lui cel rau ii cuprinsese pe apostoli. De aceea, Se intoarce spre ei si ii cearta, aratandu-le ca duhul de care sunt stapaniti e duhul cel rau, e duhul diavolului, care umbla...