Lacrimi, stele c z toare din doi ochi senini ca cerul cine v-ar cunoaste oare obarsia si misterul? Cine stie cat jale plange-n stropii ploii voastre stele ce c deti la vale tot din in ltimi albastre! Lacrimi, painea tuturora celor care plang ca mine, asteptandu-si aurora unor zile mai senine. Voi n ltati spre Domnul plansul si durerea []Lacrimi, stele c z toaredin doi ochi senini ca cerulcine v-ar cunoaste oareobarsia si misterul?Cine stie cat jaleplange-n stropii ploii voastrestele ce c deti la valetot din in ltimi albastre!Lacrimi, painea tuturoracelor care plang ca mine,asteptandu-si auroraunor zile mai senine.

Voi n ltati spre Domnul plansulsi durerea noastr mult ,si oricand le duceti Dansulne-ntelege si ne-ascult .

Lacrimi, martor ni-i fatav-am golit din plin paharul,v-am gustat din plin dulceata,v-am simtit din plin amarul!De demult de cand in soapteleg nat dormeam alene,de-a fost ziua, de-a fost noaptev-am purtat mereu in gene.

Picuratu-v-am pe strunaharfei mele reci si mute,de-a pornit s cante-ntrunaimnuri nemaicunoscute.

Cate chinuri sunt sub stele,plinul lor adanc le strange,si de-aceea cant -n eleorice suflet care plange.

Picuratu-v-am din pean v-am cantat in nopti cu ploaie,numai lacrima din gean orice viers cantat mi-l moaie. Binecuvantate lacrimi,voi imi str juir -ti somnulprin a voastre sfinte patimim-ati legat pe veci de Domnul.

Lacrimi binecuvantateinima-mi pe veci v cheam s v strang in loc de frates v simt in loc de mam Traian Dorz, din Cantari Uitate