De curand am citit ca, in tara noastra, sunt aproape 100.000 de locuinte, izolate prin munti, care nu au curent electric, nu au lumina. Traiesc inca la lumina lampii cu petrol. Trecand prin unele din aceste locuri si vazand aceasta situatie, un tanar din Bucuresti a renuntat la serviciul sau, in publicitate, pentru un proiect: []De curand am citit ca, in tara noastra, sunt aproape 100.000 de locuinte, izolate prin munti, care nu au curent electric, nu au lumina. Traiesc inca la lumina lampii cu petrol. Trecand prin unele din aceste locuri si vazand aceasta situatie, un tanar din Bucuresti a renuntat la serviciul sau, in publicitate, pentru un proiect: Lumina pentru Romania . A colindat tara-n lung si-n lat, peste 7.000 de km, cu o bicicleta, sa afle toate locuintele fara lumina. i, pana in prezent, a reusit sa duca lumina electrica intr-un catun izolat de prin tinuturile hunedorene. Iata ce spunea acest tanar: E sentimentul maxim cand poti sa ajuti pe cineva care sta in intuneric ; conteaza si ce lasi in urma ta pentru ceilalti ; Important e sa descopar oamenii, sa merg cu lumina la ei .

Pe plan duhovnicesc, sunt milioane de suflete care stau in intunericul pacatului. Acest tanar si-a pus pe suflet sa duca lumina electrica la cei care n-o au. i e un lucru minunat. Dar mult mai minunat este sa fie dusa Lumina lui Hristos la cei care traiesc in intuneric si-n umbra mortii.

Parintele Iosif Trifa, inca din 1923, a fost unul care a pornit in cautarea sufletelor care traiau in intunericul sufletesc. i a pornit cu hotararea de a aduce Lumina in sufletul poporului roman. Ce-am facut eu pentru ca acesti nefericiti betivi si suduitori sa-si dea seama, cutremurati si ingroziti, de pacatul si pierzarea lor? Ce-am facut eu, pentru ca Hristos sa fie adus pana la ei? ( Istoria unei jertfe , vol. 1, Sibiu 1998, pg. 68). i Parintele Iosif a adus Lumina prin foile si cartile sale. Dar, asemeni misiunii acestui tanar, era nevoie de misionari sa duca Lumina in toate colturile tarii. i s-au gasit niste nebuni pentru Hristos care porneau pe jos, cu bicicleta sau cu magarusul, saptamani si luni de zile, ducand, de la Sibiu, cartile si foile Oastei, in care Parintele Iosif pusese Lumina lui Hristos. Asa a fost fratele Grigore Farcas, din Turda, despre care scrie Parintele Iosif: El cutreiera cu bicicleta sate si orase, intreg Nordul Ardealului,...