Sa va spun numai o intamplare. Am mai spus-o si altadata. Nu de mult am intalnit un frate care a venit, spunand: Frate, port de cinci ani pe sufletul meu povara unui pacat pe care nu-l pot inlatura niciodata. Nu stiu ce sa fac. Cunosc pe Dumnezeu de 25 de ani. M-am ferit de pacatele []Sa va spun numai o intamplare. Am mai spus-o si altadata.

Nu de mult am intalnit un frate care a venit, spunand: Frate, port de cinci ani pe sufletul meu povara unui pacat pe care nu-l pot inlatura niciodata. Nu stiu ce sa fac. Cunosc pe Dumnezeu de 25 de ani. M-am ferit de pacatele mari. Parintele, cand ma duc la marturisire, ma intreaba: Ai aprins, ai furat, ai mintit, ai facut cutare? . Prin harul lui Dumnezeu, m-am ferit sa fac astfel de pacate. Ma feresc. Dar niciodata nu m-a intrebat: Ai putut sa faci un bine, si nu l-ai facut? . De pacatul acesta mare nu m-a intrebat niciodata nici un preot cand m-am dus sa ma marturisesc, daca l-am facut sau nu l-am facut. i acum vreau sa spun ce ma apasa.

Intr-o zi veneam de la serviciu, chiar luasem salariul. Aveam punga plina de mii in buzunar. i m-am dus pe la farmacie, sa cumpar un medicament. In fata mea era o femeie amarata, pe care o vedeam ca sufera si ca are o durere mare pe inima. Statea cu reteta in mana la ghiseu, sa-i calculeze farmacista costul medicamentului de care avea nevoie. Dar, cum se intampla de multe ori, una vorbea cu cealalta si o lasa pe femeie sa stea cu reteta in mana la ghiseu si nu se ocupa de ea. Atunci femeia, nemaiavand rabdare, spune: Doamna farmacista, va rog foarte mult, fiti buna si calculati-mi si mie mai repede reteta aceasta. Am acasa pe cineva bolnav pe moarte si cred ca daca iau medicamentul acesta si ma duc sa i-l dau scapa.

Farmacista s-a suparat ca a facut-o atenta si ca a intrerupt-o din discutiile cu colega ei razand si spune: Da ce, dumneata il scapi? Daca e sa moara, si asa moare. Da reteta!I-a smuls reteta din mana, suparata, si a calculat: 200 de lei. Doamna, spune femeia mai amarata, va rog foarte mult, faceti-mi numai jumatate n-am bani sa platesc toata reteta. Dar va rog, faceti-o repede.

Farmacista i-a aruncat reteta jos si i-a zis: Da ce, aici esti la aprozar, sa cumperi doi castraveti? Ai bani, bine. N-ai bani, altul.

Am urmat eu, zice fratele. Mi-a calculat reteta. Pe femeie am vazut-o cum isi ia reteta de jos, a izbucnit in lacrimi si a iesit afara. Eu aveam buzunarul plin de bani. Nu stiu ce m-a orbit, ce m-a intunecat pe mine, ca n-am zis:...