Noi suntem copii ai lui Dumnezeu, dar noi ne-am nascut intr-o Lucrare, intr-o familie duhovniceasca ce isi are si ea duhul ei, intregul ei, specificul ei binecuvantat, pentru ca isi are scopul ei. Eu as dori neincetat sa va aduc aminte si sa ne aducem aminte personal si permanent ca noi nu suntem niste indivizi []Noi suntem copii ai lui Dumnezeu, dar noi ne-am nascut intr-o Lucrare, intr-o familie duhovniceasca ce isi are si ea duhul ei, intregul ei, specificul ei binecuvantat, pentru ca isi are scopul ei.

Eu as dori neincetat sa va aduc aminte si sa ne aducem aminte personal si permanent ca noi nu suntem niste indivizi separati si izolati unii de altii si ca noi nu avem o chemare izolata. Ca noi avem impreuna o chemare stralucita, pentru ca sa indeplinim impreuna un scop maret, lucrand impreuna, cu fortele noastre unite, pentru indeplinirea marelui scop pe care l-a vrut Dumnezeu cu Lucrarea Oastei: sa mantuiasca tot neamul acesta. i, prin neamul acesta, poate inca multe alte neamuri; toata Biserica aceasta si, prin Biserica aceasta, poate inca multe alte Biserici.

Acesta e scopul lui Dumnezeu si noi trebuie sa imbratisam scopul lui Hristos. Sa aveti in voi gandul care era in Hristos , spune Evanghelia. E o porunca aceasta; si gandul care este in Hristos este mantuirea tuturor oamenilor. In aceasta mantuire de ansamblu si in acest aspect general al mantuirii tuturor oamenilor, fiecarei grupari de creatori carora Dumnezeu le-a dat o insarcinare si un talent ii revine o sarcina de a lucra impreuna pentru desavarsirea acelei parti din sufletul poporului si din sufletul grupului pe care o alimenteaza si pentru care lucreaza. i pentru care au fost ridicati sa lucreze acesti creatori alesi de Dumnezeu si inzestrati cu darul acesta divin care este creatia.

A crea este ceva dumnezeiesc. Dumnezeu este Creatorul. El a creat ceea ce-i mai frumos. i a pus in sufletele voastre acest dar divin darul de a crea , acest dar binecuvantat. i, prin acestea, cantaretii si poetii au partea cea mai frumoasa.

Vorbirile vor inceta, cunostinta va avea sfarsit. Poezia si cantarea nu va avea niciodata sfarsit. i in vesnicie, nu numai ingerii, ci toti sfintii vor canta....