Unii din fratii nostri mai tineri ne-au dat prilejul sa scriem cateva cuvinte despre casatorie. Facem aceasta punand in fata noastra Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca nici in aceasta privinta, sa cautam sa nu trecem peste ce este scris (I Corinteni 4.6) si tinand seama de ceea ce scrie ap. Pavel in I Corinteni cap. []Unii din fratii nostri mai tineri ne-au dat prilejul sa scriem cateva cuvinte despre casatorie. Facem aceasta punand in fata noastra Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca nici in aceasta privinta, sa cautam sa nu trecem peste ce este scris (I Corinteni 4.6) si tinand seama de ceea ce scrie ap. Pavel in I Corinteni cap. 7.

Cel dintai pas.

Ce cauti?Fara indoiala, ceea ce esti tu insuti.

Esti om duhovnicesc? Vei urma si aci, in rabdare, calauzirea Duhului.

Esti firesc? Mergi dupa ceea ce izbeste ochii: avere, frumusete, ranguri si alte nimicuri trecatoare. In felul acesta nu te poti astepta la binecuvantare de sus, fiindca de la primul pas ai calcat Cuvantul lui Dumnezeu. ( vezi si citeste cu grija: Ep. I Ioan2, 15-17) Tot ce este in lume:,,Pofta firii pamantesti ( averea),,,pofta ochilor (frumusetea) si,,laudarosia vietii (rangul- onoarea),,nu este de la Tatal, ci din lume Asta e ceea ce piere. Vezi ce-a patit Lot, care a scapat doar ca prin foc iar nevasta-sa a pierit cu totul ( Facere 19, 12-29).

Daca faci parte din Familia Credintei, vei face ceea ce a facut in asemenea imprejurari Avraam- tatal credinciosilor, care a pus pe Eliezer sa jure ca nu va lua nevasta lui Isaac din fetele Cananitilor, ci din familia sa. Robul, la randul sau a cerut de la Domnul si ca pe un dar a primit pe Rebeca, fata lui Betuel (Facere 24).

Si tu sa te duci in lume? Stii ce a patit Solomon cel intelept care si-a luat femei straine si s-a incuscrit cu Faraon? A fost abatut la inchinarea la idoli si a facut ce este rau inaintea Domnului. Din pricina aceasta, Domnul s-a maniat pe Solomon.( I Imparati cap. 11).

Daca doresti fericirea si slava lui Dumnezeu cauta,,neprihanirea, evlavia, credinta, dragostea, rabdarea, blandetea si fugi de iubirea de bani ( I Timotei 6 10-11). Cauta pe copiii lui Dumnezeu si nu lumea. Vrei tu oare sa-ti primejduiesti sufletul? Sa-ti zidesti caminul cu pietrile stricaciunii? Vrei s-aduci ocara asupra Familiei credintei si necinste Numelui...