In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se Numele Tau; vie imparatia Ta, faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri. i nu []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.

Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se Numele Tau; vie imparatia Ta, faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri. i nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, in veci! Amin.

Doamne si Dumnezeul, si Tatal nostru, Dumnezeul si Mantuitorul nostru preaiubit si scump, Iisuse Doamne, Dumnezeul si Mangaietorul nostru, Doamne Duhule Sfinte, Calauzitorul si Ocrotitorul Lucrarii Tale sfinte, Acela care ai facut sa se zamisleasca in mijlocul nostru, in anii nostri lumina aceasta minunata si izvorul acesta puternic!Te binecuvantam, Doamne, in aceasta prima zi din acest an nou in care am intrat. i ne inchinam inaintea Ta, slavind Numele Tau pentru tot ajutorul anilor pe ca-re i-am trecut pana astazi, mai putini sau mai multi, trupeste vorbind, dupa viata pe care ne-ai randuit-o fiecaruia dintre cei care suntem aici si fiecaruia dintre cei care nu sunt aici cu trupul, dar ne insotesc acum cu sufletul si cu rugaciunea lor.

Doamne Dumnezeul si Tatal nostru, Dumnezeul si Mangaietorul nostru, din toata inima Te chemam in clipa aceasta in mijlocul nostru aici. Noi toti stam cu fetele spre mijloc. Tu esti in mijloc, pentru ca Tu ai spus: Unde vor fi adunati ai Mei, in mijlocul lor voi fi si Eu .

Te chemam, Te binecuvantam, Te iubim, Iti promitem toata dragostea si toata recunostinta, si toata inima noastra devotata ie, Doamne, pentru ca ai casti-gat cu Sangele Tau aceasta inima si, prin harul Tau, Te ai indurat s-o socotesti vrednica de incredere si ai pus-o in slujba Ta.

Iti multumim din toata inima pentru aceasta minunata, fericita si binecuvantata ocazie pe care ne-ai pregatit-o in ziua aceasta si in clipa aceasta, in locul acesta.

Binecuvanteaza anul acesta, binecuvanteaza luna aceasta, ziua aceasta, casa aceasta, locul acesta, clipa aceasta prin prezenta Ta puternica si prin revarsarea puternica a Duhului Tau Cel Sfant. Doamne, ce minune traim noi acum aici, negandita de nimeni! i Te binecuvantam pe Tine ca ai realizat-o. Binecuvanteaza pe fiecare dintre aceste suflete scumpe pe care Tu le-ai ales si pe care le-ai chemat din lume, si pe care le-ai scris in Lucrarea Ta Sfanta, si pe care le-ai socotit vrednice de incredere, si pe care le-ai chemat sa le pui in slujba Ta. Daruieste-le, Doamne, revarsarea Duhului Tau Sfant cu plinatate, cu putere, cu revarsare puternica, in orice inspiratie, in orice lumina, in orice putere, in orice har, in orice ajutor, in tot ceea ce este nevoie sa traiasca, sa doreasca, sa realizeze pentru Tine.

Iti multumim din toata inima pentru acest tineret binecuvantat si pentru zecile si poate sutele de mii care ne inconjoara duhovniceste, care, chiar daca nu fac parte acum din numarul nostru, vor face in viitor.

Ce minunata este Lucrarea Ta, ce binecuvantate sunt gandurile Tale fata de ea!Ce dragoste deosebita ai fata de aceasta Lucrare peste care Tu ai pus Numele Tau si din cauza aceasta i-ai promis ocrotirea, ajutorul, binecuvantarile Tale, revarsarile celor mai dulci si mai scumpe dintre darurile Tale.

Iti multumim din toata inima. Te rugam, primeste inca o data devotamentul fierbinte, total, dulce, frumos din partea inimilor noastre. Sunt inimile pe care le-ai ales Tu, le-ai curatit Tu si le-ai pus Tu in slujba Ta. Bi-necuvanteaza-ne si ajuta-ne sa corespundem deplin conditiilor Tale. Sa nu dezamagim nici una din speran-tele pe care le-ai pus in noi. Ai investit in noi atat de mult, Iisuse: Sangele Tau, dragostea Ta, increderea Ta. Ajuta-ne sa n-o facem de rusine in nici un fel, nici unul dintre noi si pe nici una. i ne intareste, si ne ajuta ca, in toate privintele, sa Te bucuri de noi totdeauna asa cum noi putem totdeauna sa ne bucuram de Tine.

Iti multumim din toata inima pentru acest prilej si i multumim ca de la Tine a fost gandul inspirat in aceasta cea dintai zi din acest an. Sa cerem impreuna binecuvantarea Ta peste sufletele noastre, peste munca noastra, peste elanul nostru, peste dragostea noastra, peste devotamentul cu care dorim sa Te iubim pe Tine. Nu ne lasa pe nici unul dintre noi sa fim lenesi si neroditori. Nu ne lasa reci si nepasatori. Nu ne lasa pe nici unul dintre noi caldicei.

Inflacareaza-ne fierbinte si, dupa Sfantul Tau Cuvant, ajuta-ne sa inflacaram si noi darul Tau care este in noi. Pentru ca din acest dar sa iasa mereu si sa izvorasca lucruri de cea mai inalta, mai frumoasa si mai desavarsita slava pentru Tine. Fii in mijlocul nostru...