Sunt cativa ani de cand Domnul Iisus mi-a facut si mie parte de chemarea sfanta in Oastea Sa, prin scumpul nostru Parinte Iosif si prin fratii care inca mai sunt printre noi. In primul rand, as vrea sa ma adresez tineretului nostru drag si nu numai. Am fost o perioada de cativa ani aici, in []Sunt cativa ani de cand Domnul Iisus mi-a facut si mie parte de chemarea sfanta in Oastea Sa, prin scumpul nostru Parinte Iosif si prin fratii care inca mai sunt printre noi. In primul rand, as vrea sa ma adresez tineretului nostru drag si nu numai. Am fost o perioada de cativa ani aici, in tara, alaturi de frati si de minunatele Adunari ale Oastei Domnului, unde am trait multe stari ceresti impreuna cu fratii, dar a venit o vreme cand, din motive financiare, a trebuit sa merg peste hotare pentru a rezolva, asa credeam eu, micile sau marile probleme ce mi le facusem pe plan financiar acasa.

Dar, cu toate acestea, tot nu am reusit cu adevarat sa le rezolv definitiv, pentru ca, in toata viata noastra, se vor ivi mereu alte si alte lipsuri. Ce vreau sa spun cu aceasta? Domnul Iisus a spus in cuvantul Sau: Cautati mai intai Imparatia cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua. Eu nu prea am fost atent la cuvantul Sau, dar mi-am dat seama mai tarziu ce mult am pierdut cu aceasta lipsa a mea dintre frati. i acolo, departe de tara noastra, luandu-ma cu munca, putin cate putin, m-am cam racit duhovniceste. i simteam lucrul acesta, dar parca nu reuseam sa revin cu adevarat la starea cea dintai.

Dar Domnul, Care este mult-indurator si mult-milostiv, in aceste zile pe care le traim fiecare dintre noi, a ingaduit sa vina acest val cu acest virus pe tot globul pamantesc, ca sa ne trezeasca si sa ne stranga mai gramajoara cu familia si cu fratii, pentru ca El atat de mult ne iubeste, ca nu vrea sa ne lase asa cum am fost pana acum: in nepasare, lenevire, indiferenta de cele sufletesti. i eu, vorbind cu mai multi frati, am hotarat sa ma intorc acasa. Odata ajuns la vama Nadlac, autoritatile romane m-au dus in carantina la o pensiune din jud. Galati. Bineinteles ca Domnul a randuit asa, pentru ca eu mereu spuneam ca nu prea am timp de citit, de meditatie, iar acum Domnul mi-a dat timpul acesta de 14 zile, ca sa vada daca cu adevarat eu doresc sa cresc duhovniceste. i totusi, aici am observat ca parca nu prea aveam acea ravna pe care o aveam la inceput. i, la un moment dat, m-am cutremurat si am cazut in genunchi cu lacrimi la picioarele Domnului si L-am rugat sa ma ajute El. i, intr-adevar, Domnul m-a ajutat si am meditat mai mult ca de obicei la cuvantul Sau.

Dragii nostri frati si surori, Domnul Iisus ne cheama astazi pe fiecare dintre noi, cum ne spune in cuvantul sau de la Efeseni 5, 16: Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele. Sa ne cercetam fiecare in parte la vremea trecuta, la Adunarile frumoase la care am luat parte si poate am fost cumva indiferenti sau nepasatori. Acum e momentul pregatit de Domnul sa rascumparam vremea prin...