Ridica-voi ochii mei la ceruri de unde va veni ajutorul meu de la Dumnezeu Unde sa ma duc eu, Doamne, / Cand mi-e sufletul zdrobit / i cand inima mea varsa / Plansul cel mai chinuit? (Traian Dorz) Traim astazi vremuri pe care multi dintre noi nu le-am mai trait niciodata. Da, aceasta este ziua []Ridica-voi ochii mei la ceruri de unde va veni ajutorul meu de la Dumnezeu Unde sa ma duc eu, Doamne, / Cand mi-e sufletul zdrobit / i cand inima mea varsa / Plansul cel mai chinuit? (Traian Dorz)Traim astazi vremuri pe care multi dintre noi nu le-am mai trait niciodata. Da, aceasta este ziua pe care am ajuns-o si-o vedem Domnul a infaptuit ce hotarase, a implinit Cuvantul pe care-L spusese de multa vreme. Dumnezeu este Acelasi: ieri, azi si-n veci. Neascultarea duce totdeauna la pedeapsa. Bunul Dumnezeu, Facatorul tuturor, le-a randuit pe toate cu a Sa putere si intelepciune, dar oamenii s-au razvratit impotriva Creatorului, Care a facut sa rasara Lumina binecuvantata si peste cei buni si peste cei rai. Omenirea, in loc sa multumeasca lui Dumnezeu, a hulit Numele cel Sfant al Lui, pentru ca omul niciodata nu poate fi multumit fara pacea si linistea care vin de la Izvorul nesecat al Bunatatii si Dragostei Sale.

Zice fratele Traian, prin vers: Voi, cei ce semanati plangand samanta Lui iubita, / sa nu aveti in voi alt gand decat sa va jertfiti lucrand, / caci veti purta pe veci, curand, cununa Lui slavita ; apoi: Sa-mi fie usor, sa-mi fie greu prin canturi ori suspine, / nimic nu stiu, nimic nu vreau, Iisus decat cu Tine . Spune Sf. Cuvant al lui Dumnezeu Uitati-va cu bagare de seama la caile voastre! (Agheu 1, 7), caci azi esti aici, maine poti fi Dincolo, de unde nu te vei mai intoarce niciodata i cum se pot schimba de repede toate planurile noastre!..

Am aflat, din toate sursele, cate zeci de mii de suflete au plecat pentru totdeauna din aceasta viata, pe nepregatite. Oare, ei au fost mai vinovati decat noi? Iata, in timp asa de scurt,...