12. Ce va fi oare cand toate puterile naturii, care sunt si ele in mana cea tare a lui Dumnezeu niste unelte ale maniei si ale dreptei pedepsiri a Lui ce va fi in Ziua cea Infricosata cand ele se vor uni ca sa implineasca zdrobitor, grabnic si cumplit poruncile nimicitoare asupra pacatului lumii si []12. Ce va fi oare cand toate puterile naturii, care sunt si ele in mana cea tare a lui Dumnezeu niste unelte ale maniei si ale dreptei pedepsiri a Luice va fi in Ziua cea Infricosata cand ele se vor uni ca sa implineasca zdrobitor, grabnic si cumplit poruncile nimicitoare asupra pacatului lumiisi pedepsele judecatilor instiintate de Cuvantul Sfant (Mt 24, 21-22; II Ptr 3, 7-12; I Tes 5, 2-3; Apoc 16)?Cine va mai putea sta atunci impotriva maniei acestora, ca sa le opreasca si sa le intoarca inapoi,cand Insusi Dumnezeu le-a poruncit dezlantuirea?De mania lui Dumnezeu nu exista decat o singura scapare: in bratele lui Iisus.

Vino cu lacrimi de cainta acum in aceste brate iertatoare!13. Daca nu vrei sa vii acum la Domnul Iisus Hristos,ca sa te impace cu Dumnezeu, Tatal cel Ceresc si Sfant, si sa-ti dea, sub Crucea Lui, adapostul mantuitor de toata judecata si pedeapsa viitoare gandeste-te.

Cine te va acoperi de ploaia focului, a grindinei si de caderea stancilor?Cine sa-ti vina in ajutor, daca Singurul Mantuitor Care te-ar putea ajuta este chiar Acela Care te osandeste ca nu L-ai primit?14. Rugaciunea nu-ti poate aduce decat folos,oricand striga catre Domnul cineva pentru tine cu credinta si oriunde cineva se roaga pentru sanatatea si mantuirea ta.

Dar este cu totul altceva cand tu insuti, cu glasul tau,cu lacrimile tale,cu inima ta sincera,cu dragostea si cu credinta ta strigi fierbinte catre Bunul Dumnezeu,infatisandu-I cu adanca sinceritate si smerenie cererile si dorintele pe care le ai.

Pe ce stii ca face altul, nu fi sigur niciodata. Fii si gur numai pe ceea ce faci tu insuti.15. Nimeni altcineva de pe lumea aceasta nu poate plange in locul tausi nu se poate infatisa atat de staruitor inaintea lui Dumnezeupentru trebuintele tale, pentru iertarea si mantuirea ta decat tu insuti.16. Desigur, este bine ca oricine care crede in Dumnezeu si-L asculta sa se roage pentru iertarea si...