18. Biserica Domnului Hristos a cunoscut pe pamant atatia chinuitori, atatia asupritori si atatea asupriri Toate puse la cale de marele asupritor al celor credinciosi: satana. Desigur, sau bucurat asupritii ori de cate ori a fost inlaturat un asupritor si o asuprire. Dar cata vreme izvorul raului inca este, atata vreme va exista si []18. Biserica Domnului Hristos a cunoscut pe pamant atatia chinuitori, atatia asupritori si atatea asupririToate puse la cale de marele asupritor al celor credinciosi: satana.

Desigur, sau bucurat asupritii ori de cate ori a fost inlaturat un asupritor si o asuprire.

Dar cata vreme izvorul raului inca este, atata vreme va exista si primejdia unor noi asupriri si asupritori.19. Slavit sa fie Domnul insa, ca in curand va veni vremea ca fericitul strigat de Vesnica Biruinta: Iata, asupritorul nu mai este! , sa rasune din toate gurile fiilor lui Hristos (Lc 10, 16; Apoc 12, 10).

Binecuvantata sa fie Vesnica Imparatie fara asupritori a lui Iisus Biruitorul si Eliberatorul nostru vesnic!20. Cat de fericiti sunt cei care se incred in Dumnezeu!Tot ce fagaduieste Cuvantul Lui este numai stralucire si bucurie vesnica pentru ei.

Ajuta ne, Te rugam, Marele nostru Dumnezeu, sa ne incredem cu totii si cu totul, pe totdeauna, in Tine. Amin.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006