1. Nimeni si nimic, niciodata nu poate scapa de sub Stapanirea si de sub controlul desavarsit al lui Dumnezeu. Nimeni, nici duh, nici om nu poate face nicaieri ceva fara invoirea si controlul Sau desavarsit si permanent pretutindeni. 2. Pot fi duhuri oricat de inalte si ceruri oricat de inalte, mai inalt decat ele []1. Nimeni si nimic, niciodata nu poate scapa de sub Stapanirea si de sub controlul desavarsit al lui Dumnezeu.

Nimeni, nici duh, nici om nu poate face nicaieri ceva fara invoirea si controlul Sau desavarsit si permanent pretutindeni.2. Pot fi duhuri oricat de inaltesi ceruri oricat de inalte, mai inalt decat ele este totdeauna Dumnezeu!Pot fi locuri cat de adancisi duhuri cat de adanci, mai adanc decat ele este totdeauna El.3. Pot fi oameni marisi impotriviri mari, mai mare decat toti este totdeauna Dumnezeu. i El ii controleaza pe toti.

Pot fi puternice zidurile, si portile,si semintiile nedrepte, si asupririle lumii,si armele, si amenintarile vrajmasilorori ale intunericului si ale stihiilor, mai puternic decat toti acesti puternici este Domnul nostru Iisus Hristos!4. Pot fi mari si pot fi apropiate de noi durerile si apasarile,poate fi mare primejdia si aproape moartea, totdeauna sa nu uitam ca mai Mare decat ele si mai aproape de noi decat oricare din cele ce ne-ar putea face raueste Domnul Dumnezeul nostru si Marele nostru Mantuitor, IISUS HRISTOS. i El le controleaza pe toate.5. Crede si indrazneste, caci oricat de tari ar fi puterile potrivnice, mai tare este Domnul tau.

Oricat de inaltati ar fi vrajmasii lui Dumnezeu, mai presus de toti este Domnul tau. El ii controleaza pe toti.

Fii incredintat cu bucurie ca mai tare si mai inalt este Dumnezeu ca orice inaltime si tariesi nu te teme, nici nu te infricosa niciodata (In 14, 27; Mt 10, 28; Lc 12, 4; I Ptr 3, 14).6. Chiar cand te vei gasi in mijlocul amenintarilor tale,chiar cand vei fi dat in mainile chinuitorilor tai,chiar cand vor mugi in jurul tau cele mai furioase valuri, spumegand si amenintandu-te, nu-i da voie inimii tale sa tremure,nici sufletului tau sa se teama,nici gurii tale sa rosteasca cuvinte de cartire, sau de lepadare, sau de indoiala.

Caci mai puternic decat orice amenintare si decat orice amenintatoreste Dumnezeul tau Care, desi te da in mainile lor, nu te lasa prada acestor maini.7. Dumnezeu te va smulge la timp si in chip minunat din mainile lor,nu numai pe tine si cauza ta,ci, din pricina ta, ii va smulge chiar si pe cei ce sunt la un loc cu tine in aceeasi corabiesau care zac cu tine in acelasi intuneric (Fapte 27, 24).8. Sa nu vi se tulbure deci inima niciodata,nici sa nu vi se inspaimante.

Aveti credinta aveti siguranta puternica in Dumnezeu si incredere absoluta in Hristos,in orice imprejurare si in orice maini ati fi.9. Izbavirea Domnului va aparea pentru noi cu atat mai stralucita, cu cat noi suntem mai mici, iar vrajmasii nostri mai marisi cu cat noi suntem mai slabi, iar vrajmasii nostri mai tari.10. Cu cat amenintarea este mai puternica,primejdia mai mare,cruzimea mai barbara,iar noi mai linistiti,cu atata va aparea mai frumoasa slava Domnului nostru.

Sa nu uitam si sa nu uitam niciodata ca decat toti este si va fi vesnic mai puternic si mai durabil Dumnezeul nostru.11. Daca este fericit acela care are a face cu Fata Domnului cea plina de lumina, de bunatate si dragoste,in vremea indelungii Lui rabdari, cautand aceasta Fata spre mantuirea si iertarea sa...