Pe voi lumea nu v poate uri; pe Mine M ur ste pentru c m rturisesc despre ea c lucr rile ei sunt rele. Cat vreme predici numai, lumea nu te ur ste, dimpotriv , te admir , te laud , sau chiar te iubeste! Cat vreme nu te amesteci in viata oamenilor si in treburile lor, spre a le ar ta c []Pe voi lumea nu v poate uri; pe Mine M ur ste pentru c m rturisesc despre ea c lucr rile ei sunt rele.

Cat vreme predici numai, lumea nu te ur ste, dimpotriv , te admir , te laud , sau chiar te iubeste!Cat vreme nu te amesteci in viata oamenilor si in treburile lor, spre a le ar ta c faptele lor sunt rele, c starea lor este nenorocit si c in felul cum tr iesc f r de Hristos, sunt pierduti, atata vreme tu esti un predicator si esti un inv t tor dup poftele oamenilor (2 Tim. 4, 3).

Esti un p stor pl cut, esti un povestitor ascultat, c ci le delectezi urechile cu lucruri pl cuteCat vreme intretii intre oameni dulcea leg nare in am girea c sunt foarte buni crestini, nemaiavand nevoie de nimic, c ci doar toti fac asac dac isi indeplinesc unele indatoriri dinafar , nu trebuie s se mai gandeasc la nimic, c ci locul lor este bine asigurat in cer, atata vreme, fii sigur, nimeni nu se va ridica impotriva ta.

N-ai nici o team , nu vei fi nici b tut, nici inchis, ci te va l uda si te va asculta cu indiferent sau chiar cu oarecare multumireCat vreme predici si slujesti un cult oarecare, o form de evlavie oarecare, specific familiutei tale sau a lor, si favorabil intereselor firesti, cat vreme canti oamenilor predicute dulcege si comode, cat vreme ii distrezi pl cut si chiar misc tor cu istorioare lacrimogene, cat vreme nu te atingi deloc de p catele iubite si de f r delegile lor pl cute, cat vreme le vestesti o evanghelie care s nu le cear oamenilor nasterea din nou, s nu le cear o neap rat schimbare a vietii, nici lep darea de sine si de felul desert de vietuire ori de poftele blestemate, nici predarea inimii si vietii f r rezerv lui Hristos, nici luarea crucii si urmarea lui Iisus in fiecare zi, nici jertfirea propriei vieti, f r conditii pentru Dumnezeu si pentru de-aproapele, nici tr irea in sfintenie cu gandul, cu cuvantul si cu fapta, neincetat si pan la moarte, atata vreme lumea nu te ur te,...