E noapte pretutindeni. Oriunde ti-ai intoarce privirea in aceste clipe, e intuneric. Doar privind in Sus si vazand bolta instelata a cerului, toate simtirile sufletului ti se indreapta spre Acela Care e mai presus de stele si priveste spre tine, strapungand intunericul, oricat ar fi el de dens. Ce minunata este noaptea, privind spre cer []E noapte pretutindeni. Oriunde ti-ai intoarce privirea in aceste clipe, e intuneric. Doar privind in Sus si vazand bolta instelata a cerului, toate simtirile sufletului ti se indreapta spre Acela Care e mai presus de stele si priveste spre tine, strapungand intunericul, oricat ar fi el de dens.

Ce minunata este noaptea, privind spre cer si meditand adanc la tot ceea ce ochii sufletului incearca sa descopere Dincolo de intunericul acesta, in lumea minunata in care va trebui si noi sa ne ducem. De Acolo ne vin toate bucuriile pe care uneori le simtim venind spre noi. Numai noaptea, cu tainele linistii ei netulburate de nimeni si de nimic parca ne absoarbe spre trairi necunoscute prea des de sufletul nostru.

Dar cel mai fericit se simte sufletul cand poate sta sub cupola Catedralei Cerului instelat si sa se roage.

O, Doamne Dumnezeul nostru minunat si bun, dar spre cate nelegiuiri nu trebuie sa priveasca ochiul Tau curat care nu poate vedea raul, spre cate stricaciuni ce se savarsesc sub valul intunecat al noptii! Cand unii isi lasa sufletul sa zboare neimpiedicat spre Tine in rugaciune, cate pacate strigatoare la cer se savarsesc in chiar acelasi timp! Numai bunatatea si indurarea Ta indelung-rabdatoare le suporta pe toate inca.

Intr-o astfel de noapte, poate, glasul trambitei Tale sfinte ne va trezi din somnul trupesc sau Stimati frati intru Hristos! Ma numesc Matei Maria. Sunt din comuna Asau, jud. Bacau. In data de 23 martie, a.c., am implinit 50 de ani. Pe data de 8 septembrie 1996, m-am legat in fata icoanei Maicii Domnului cu Pruncul Iisus in brate, din casa mea, sa-mi predau restul vietii mele Mantuitorului. Pe 16 iunie 1997 (in prima zi dupa Rusalii, a Sfintei Treimi), am depus legamantul verbal in Adunarea Oastei Domnului, in biserica Adormirea Maicii Domnului , din Lunca Asau. Astazi vin sa intaresc in scris ceea ce am simtit de multe ori, iar neadormitul vrajmas ma tot facea sa aman, sub diverse pretexte. Acum vin, ca si fiul cel pierdut, dorind sa incep o viata noua, sa ma impotrivesc pacatelor si ispitelor ce ma asalteaza zi...