S-a intamplat in 23 iunie Ziua ONU pentru Serviciul Public; Adunarea Generala ONU a decis prin rezolutia 57/277 ca ziua de 23 iunie a fiecarui an sa fie sarbatorita ca zi ONU pentru serviciul public; totodata ONU incurajeaza statele membre sa organizeze evenimente speciale pentru marcarea acestei Zile pentru a scoate in evidenta contributia []The post S-a intamplat in 23 iunie appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 23 iunie was first posted on iunie 23, 2020 at 1:32 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 23 iunie Ziua ONU pentru Serviciul Public; Adunarea Generala ONU a decis prin rezolutia 57/277 ca ziua de 23 iunie a fiecarui an sa fie sarbatorita ca zi ONU pentru serviciul public; totodata ONU incurajeaza statele membre sa organizeze evenimente speciale pentru marcarea acestei Zile pentru a scoate in evidenta contributia serviciului public la procesul de dezvoltare al civilizatiei umane; cunoasterea si respectarea standardelor europene si internationale de catre prestatorii de servicii publice din Romania asigura competenta acestora, fiind un factor determinant al succesului activitatii in cadrul pietei unice europene. 79: A murit Vespasian, imparat roman (n. 9 i.

Hr.) Vespasian, cunoscut si ca Caesar Vespasianus Augustus, sau Titus Flavius Vespasianus (n. 17 noiembrie 9 la Cittareale m. Roma), a fost imparat roman din decembrie 69 (Anul celor patru imparati) pana in iunie 79. Fondator al Dinastiei flavilor, el a fost incoronat intr-o perioada de instabilitate politica (razboi civil) si criza economica lasate de Nero la moartea sa. 1668: S-a nascut Giambattista Vico, filozof italian (m. 1744) A avut ca influente pe Platon, Cicero, Varro,Tacitus, Machiavelli, Francis Bacon si Hugo Grotius si i-a influentat pe De Maistre, Goethe, Hegel, Coleridge, Marx, Croce,Gramsci, Joyce, Evola, Michelet, Quinet si pe James Hillman.-1763:S-a nascut Josephine de Beauharnais, prima sotie a lui Napoleon Bonaparte si imparateasa a Frantei din 1804 (m. 1814) Jos phine de Beauharnais (23 iunie 1763 29 mai 1814) a fost prima sotie a lui Napoleon I si prima Imparateasa a francezilor. Resedinta ei preferata a fost Castelul Malmaison. Prin fiica ei, Hortense, a fost bunica materna a lui Napoleon al III-lea. prin fiul ei, Eug ne, a fost strabunica ultimilor regi si regine ai Suediei si Danemarcei ca si a ultimei regine a Greciei. Actualele case regale ale Belgiei, Norvegiei si Luxembourgului sunt descendentii ei. 1824: S-a nascut Carl Reinecke, violonist, dirijor, profesor si compozitor german (m. 1910). 1834: S-a nascut Alexandru Odobescu, prozator, eseist, istoric al artelor si culturii, om politic; membru titular al Societatii Academice Romane din 1870 (m. 1895). 1867: S-a nascut istoricul Iulian (Iuliu) Martian; ii revine meritul de a fi descoperit manuscrisul miscelaneu din secolul al XVII-lea, cunoscut sub numele de Codicele Martian; arheolog amator, a strans date privitoare la descoperirile arheologice din Transilvania, publicand initial in limba germana, si apoi in limba romana, un important repertoriu; membru de onoare al Academiei Romane din 1933 (m. 1937) 145 de ani. 1879: David Emmanuel isi ia doctoratul la Sorbona cu teza Etude des int grales abeliennes de troisieme espace , devenind astfel al doilea roman doctor in matematici la Sorbona. David Emmanuel (n. 31 ianuarie 1854, Bucuresti m. 4 februarie 1941, Bucuresti) a fost matematician evreu roman.

Este considerat drept intemeietor al scolii matematice moderne in Romania. A fost membru al Academiei Romane. In anul 1879 isi ia doctoratul la Sorbona cu teza Etude des int grales ab liennes de troisi me espace, devenind astfel al doilea roman, dupaSpiru Haret, doctor in matematici la Sorbona. In 1882, David Emmanuel a devenit profesor de algebra superioara si de teoria functiilor la facultatea de tiinta a Universitatii din Bucuresti. Aici, in 1888, a tinut primele cursuri de teoria grupurilor si de teoria lui Galois. Printre studentii sai se numara Gheorghe iteica, Traian Lalescu si Simion Stoilow. A fost presedintele primului congres de matematica desfasurat la noi in tara. Sedinta de deschidere a Congresului a avut loc in Aula Magna a Universitatii din Cluj, la data de 9 mai 1929.

Biroul Congresului l-a avut ca presedinte de onoare pe profesorul David Emmanuel, presedinti: Gh. iteica, D. Pompeiu si I. Ionescu, iar secretar general, P. Sergescu. Lucrarile s-au desfasurat pe patru sectiuni: Algebra si Analiza (prezidata de S. Stoilow si Const. Popoviciu), Geometrie (prezidata de S. Sanielevici), Matematici aplicate (prezidata de Em. Filipescu, Th. Angheluta si A. Maior), Istoria si didactica matematicii (prezidata de G. Bratu, G. Iuga si O. Onicescu). David Emmanuel a avut un rol important in introducerea in Romania a studiului matematicilor moderne si in abordarea riguroasa a acestora. 1881, 23.

VI / 5.

VII: S-au stabilit relatii diplomatice, la nivel de legatie, intre Romania si Spania (intrerupte la 4.

IV.1946; restabilite, la nivel de ambasada, la 21.

I.1977). 1881, 23.

VI / 3.

VII: A murit Pavel Vasici-Ungureanu, medic si scriitor; a intemeiat si redactat prima revista romaneasca de medicina din Transilvania, Higiena si scoala (1876-1882); membru titular al Academiei Romane din 1879 (n. 1806). 1889: S-a nascut...