Scriu aceste randuri pentru tineri, in special, deoarece ei sunt mai tentati spre portul modei moderne. Dragi tineri, sunt si eu ca voi, o tanara Vreau sa va marturisesc ceea ce am simtit de cand cunosc, prin mila lui Dumnezeu, Oastea Domnului. Inainte chiar de a depune legamantul la Oaste, mi-am schimbat portul hainelor. Simtind []Scriu aceste randuri pentru tineri, in special, deoarece ei sunt mai tentati spre portul modei moderne.

Dragi tineri, sunt si eu ca voi, o tanara Vreau sa va marturisesc ceea ce am simtit de cand cunosc, prin mila lui Dumnezeu, Oastea Domnului. Inainte chiar de a depune legamantul la Oaste, mi-am schimbat portul hainelor. Simtind fiorul dragostei ostasilor pentru Domnul, precum si smerenia lor, ei au devenit pentru mine un model de sfintenie si, fara sa-mi spuna nimeni nimic, am simtit nevoia sa nu ma mai port cu capul descoperit.

Desi pana atunci aveam portul dupa moda acestui veac, treptat, i-am spus croitoresei mele sa nu-mi mai faca rochii la moda, ci sa caute sa fie cat mai simple.

Va marturisesc ca moda lumii, in ceea ce priveste portul imbracamintei, este o patima ca oricare alta patima urata. Te face sa-ti cheltuiesti si ultimul ban pe haine.

Va marturisesc sincer ca, din momentul in care nu m-am mai purtat cu capul gol, am simtit ca cineva ma ocroteste, parca era un preludiu la legamantul pe care l-am facut si pe care numai Domnul mi-a dat putere sa-l depun, spre a reusi sa ma despart de toate relele lumii.

Va scriu, dragi tinere necasatorite, ca, inainte de toate celelalte, sa cautati...