S-a intamplat in 30 iunie 1997: Hong Kong revine sub suveranitatea R. P. Chineze, la miezul noptii, dupa 156 de ani de administratie britanica. Hong Kong (cunoscut oficial ca Regiunea Administrativa Speciala Hong Kong a Republicii Populare Chineze), este o regiune autonoma de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, inconjurata geografic pe 3/4 []The post S-a intamplat in 30 iunie 1997 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 30 iunie 1997 was first posted on iunie 30, 2020 at 7:19 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 30 iunie 1997: Hong Kong revine sub suveranitatea R. P. Chineze, la miezul noptii, dupa 156 de ani de administratie britanica. Hong Kong (cunoscut oficial ca Regiunea Administrativa Speciala Hong Kong a Republicii Populare Chineze), este o regiune autonoma de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, inconjurata geografic pe 3/4 de Delta raului Perlelor si Marea Chinei de Sud. Hong Kong este situat in partea de sud a Chinei, se invecineaza cu Marea Chinei de Sud si China. Suprafata totala a tarii este de 1104 kmp. Clima este tropical musonica. Vremea este rece si umeda iarna, cald si ploios din primavara pana in vara, cald si soare, toamna. Altitudinea minima este Marea Chinei de Sud 0 m; altitudinea maxima este Tai Mo Shan 958 m. Terenul arabil reprezinta 5.05%, culturile permanente sunt 1,01%, altele: 93.94% In 1842 Marea Britanie a obtinut de la imparatul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, in scopul de a construi un port pentru navele lor de comert.

In 1898 Marea Britanie a incheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei si a catorva zone din imprejurul ei.

De-a lungul anilor, pozitia geografica si legaturile comerciale au transformat Honk Kong-ul intr-o mare metropola. Orasul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial si financiar de prim rang in lume, avand o populatie de 7 milioane de locuitori. In 1997 teritoriul a fost retrocedat guvernului de la Beijing. Hong Kong este unul dintre cele mai mari centre economice si financiare din lume. Hong Kong are o economie de piata libera, depinde foarte mult de comertul international si finante valoarea bunurilor si serviciilor comerciale, inclusiv cota semnificativa de exporturi, este de aproximativ patru ori PIB-ului. Resurselor naturale ale Hong Kong-ului sunt limitate, si a produselor alimentare si materii prime trebuie sa fie importate. Este un important centru pentru comertul international si finante, cu una dintre cele mai mari concentratii din regiunea Asia-Pacific, fiind unul dintre Cei patru tigri asiatici. Hong Kong continua sa lege moneda sa strans de dolarul SUA, mentinand un aranjament stabilit in 1983. Hong Kong are printre cele mai dezvoltate comunicatii si transporturi din Asia. Numarul de utilizatori de internet este de...