Privindu-ne noi, femeile, in oglinda Cuvantului lui Dumnezeu, ne putem vedea bine cum arata viata noastra, portul nostru, starea noastra sufleteasca, dragostea si credinta noastra fata de Acela Care ne-a creat pe noi dupa chipul si asemanarea Sa. Femeile despre care ne vorbeste Sf. Scriptura nu aveau atata stiinta cata avem noi astazi si nici []Privindu-ne noi, femeile, in oglinda Cuvantului lui Dumnezeu, ne putem vedea bine cum arata viata noastra, portul nostru, starea noastra sufleteasca, dragostea si credinta noastra fata de Acela Care ne-a creat pe noi dupa chipul si asemanarea Sa.

Femeile despre care ne vorbeste Sf. Scriptura nu aveau atata stiinta cata avem noi astazi si nici nu se purtau dupa modernismul acestei lumi, dar ele erau placute in fata lui Dumnezeu, pentru ca au ramas asa cum le-a creat El, fara sa-si schimonoseasca trupul cu tot felul de vopseluri, impletituri de par, cercei si imbracaminte necuviincioasa.

Sa nu traim dupa moda acestei lumi, iubind gatelile de orice fel, si, mai mult, sa nu le aducem in adunarea Domnului. Pentru ca acestea aduc sminteala si dezbinare in adunare, ci sa aducem cu noi rugaciunea si sfaturile bune (Al. Dumas Nero si Acteea ).

In privinta aceasta, as indemna pe surorile noastre si pe toate femeile sa citim din Hristoitia , de Sf. Nicodim Aghioritul, capitolul Despre purtarea fecioarelor, apoi Scumpele noastre surori, de Traian Dorz, in care se gaseste un izvor nesecat de invatatura.

Sa ne verificam bine si sa vedem daca urmasii nostri pot calca pe urmele noastre, daca fetele noastre pot lua un model de la noi, mamele, in imbracaminte si in tot comportamentul nostru. Sa ne judecam acum cu seriozitate ca sa nu fim judecate in Ziua cea mare a Judecatii.

Mariana TURCU Luminis, Neamt