S-a intamplat in 2 iulie 1919: A fost infiintata de catre Constantin Tanase, la Bucuresti, compania Carabus . Nume de referinta in teatrul romanesc de revista, actor de scena si de vodevil, celebru cupletist, Constantin Tanase s-a nascut la 5 iulie 1880, la Bucuresti. A pus bazele trupei de teatru Carabus in Bucuresti, impreuna cu care []The post S-a intamplat in 2 iulie 1919 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 2 iulie 1919 was first posted on iulie 2, 2020 at 5:45 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 2 iulie 1919: A fost infiintata de catre Constantin Tanase, la Bucuresti, compania Carabus . Nume de referinta in teatrul romanesc de revista, actor de scena si de vodevil, celebru cupletist, Constantin Tanase s-a nascut la 5 iulie 1880, la Bucuresti. A pus bazele trupei de teatru Carabus in Bucuresti, impreuna cu care a creat o traditie de teatru de cabaret/revista pe parcursul urmatorilor 20 de ani. Personalitate de prima marime a scenei romanesti, numele sau devine sinonim, in perioada interbelica, cu teatrul de revista. Primul contact cu teatrul l-a avut prin frecventarea spectacolelor de la Gradina Parjoala , unde se juca teatru popular, cu actori precum Zaharia Burienescu si I.

D. Ionescu. Acest lucru l-a inspirat in crearea unui grup de teatru de amatori impreuna cu prietenii, cu care juca scene din piesele Mesterul Manole, Capitanul Valter Maracineanu sau Constantin Brancoveanu, prima lor scena fiind beciul casei. Prima experienta profesionala ca actor a fost in cadrul trupei de teatru de limba idis condusa de Mordechai Segalescu: aveau nevoie de un actor pentru un spectacol in Vaslui si a fost ales tanarul Tanase, care era deja nelipsit de la repetitii, potrivit site-ului www.cinemarx.ro. In 1896, termina scoala gimnaziala si s-a inscris la liceul militar din Iasi, unde a fost respins la examenul medical. A plecat la Braila, unde a frecventat o scurta perioada liceul Nicolae Balcescu . Aici s-a imprietenit cu invatatorul si scriitorul Ion Adam, care i-a oferit catedra sa din Cursesti, Rahova, intrucat Adam urma sa plece la cursuri in Belgia. Tanase si-a dezvoltat repede propriul stil de predare, promovand muzica si gimnastica. La 14 octombrie 1899, s-a inrolat voluntar la Regimentul 1 Geniu Bucuresti. Dupa efectuarea stagiului militar, s-a inscris la cursurile Conservatorului de Arta Dramatica, pe care l-a absolvit in 1905. A inceput sa lucreze in teatru si s-a casatorit cu Virginia Niculescu in 1917. Talent autentic, Tanase a avut privilegiul sa-si faca ucenicia actoriceasca laolalta cu un grup de tineri inzestrati, ca Maria Filotti, Marioara Voiculescu, Tony Bulandra, Gh. Storin, Ion Manolescu, V. Maximilian, (care apoi au contribuit deopotriva la stralucirea teatrului romanesc in perioada dintre cele doua razboaie) si sa joace inca din tinerete alaturi de artisti uriasi ca C. I. Nottara, Iancu Brezeanu, Petre Liciu, Ion Petrescu, N. Soreanu, Ion Livescu, Aristide Demetriade, Ion Mortun si Vasile Toneanu. Constantin Tanase visa un teatru popular, cu ample rezonante in multime, iar actorul trebuia, in opinia sa, sa fie inaltat la demnitatea de artist-cetatean, capabil sa exprime nemultumirile si aspiratiile oamenilor simpli, dragostea lor de viata, optimismul si umorul lor sanatos. Din acest motiv, s-a indreptat spre revista gen de teatru cu necontestate virtuti satirice si cu puternice traditii in viata...