Tatal meu, daca tu ti-ai deschis gura pentru mine inaintea Domnului, fa cu mine ceea ce a rostit gura ta (Jud. 11, 36) Fiica lui Ieftae, o fata eroica, a fost neclintita fata de juruinta facuta Domnului de tatal ei. Coplesitoare intamplare! Dar vedem ca mai mult decat la tinerete, la frumusete si la viitor, []Tatal meu, daca tu ti-ai deschis gura pentru mine inaintea Domnului, fa cu mine ceea ce a rostit gura ta (Jud. 11, 36)Fiica lui Ieftae, o fata eroica, a fost neclintita fata de juruinta facuta Domnului de tatal ei. Coplesitoare intamplare! Dar vedem ca mai mult decat la tinerete, la frumusete si la viitor, ea a tinut seama ca juruinta a fost facuta Domnului si ca aceasta e neaparat necesar sa fie si implinita.

Aceasta stare trebuie sa ne faca si pe noi sa ne intrebam: in lupta la care am pornit, am fagaduit Domnului ca-I vom inchina ce-i mai scump din noi: viata noastra, sufletul nostru? Sau, daca am fagaduit ceva, am cautat sa si implinim, fara sa tinem seama de ceea ce este in jurul nostru, de lumea cu toate placerile ei de o clipa?Se spune apoi ca aceasta fiica si-a cerut voie de la tatal ei sa mearga doua luni pe munte, sa-si planga fecioria cu prietenele ei.

Oare noi, dupa ce am facut legamant cu Dumnezeu si am fagaduit ca-I vom inchina toata viata, ne-am prabusit la picioarele Crucii Mantuitorului nostru drag, ca, in tot restul vietii noastre, sa ne plangem pacatele impreuna cu fratii, cu adunarea? Ca, apoi, la sfarsitul vietii, sa...