Deschide-ti mana ta si plangi,ca n-ai nimica-n ea sa strangi;cand in sicriu vei fi intins,nimic nu duci din ce-ai cuprins;nimic nu duci, nimic nu duci,nimic nu duci din ce-ai cuprins. Deschide-ti casa ta si vezicat loc e-al tau de unde sezi;cand ai sa mergi sa nu mai vii,nimic nu iei din tot ce tii;nimic []Deschide-ti mana ta si plangi,ca n-ai nimica-n ea sa strangi;cand in sicriu vei fi intins,nimic nu duci din ce-ai cuprins;nimic nu duci, nimic nu duci,nimic nu duci din ce-ai cuprins.

Deschide-ti casa ta si vezicat loc e-al tau de unde sezi;cand ai sa mergi sa nu mai vii,nimic nu iei din tot ce tii;nimic nu iei, nimic nu iei,nimic nu iei din tot ce tii.

Deschide-ti inima si staisa vezi in ea ce-avere ai;cand pragul mortii ai sa-l treci,te duci sarac pe veci de veci;te duci sarac, te duci sarac,te duci sarac pe veci de veciDeschide-ti groapa-n care azisau maine s-ar putea sa cazi;cand te vor cobori-n mormant,nimic nu duci din cate sant;nimic nu duci, nimic nu duci,nimic nu duci din cate sant.

Deschide-ti vesnicia tasi vezi cu cine vei fi-n ea;vei fi,-n al vecilor noian,cu Dumnezeu, ori cu satan?Cu Dumnezeu, cu Dumnezeu,cu Dumnezeu ori cu satan?TRAIAN DORZ din Cantari Eterne , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014