Moartea! Ce este, de fapt, moartea? Moartea este un prag. Un prag peste care pasim dinspre viata spre nemurire. Moartea deci nu e un sfarsit, ci un inceput. De aceea, trebuie sa ne pregatim inca de pe acum pentru acel inceput, de dincolo de pragul mortii. tim ca sunt doua carari pe care putem ajunge []Moartea! Ce este, de fapt, moartea?Moartea este un prag. Un prag peste care pasim dinspre viata spre nemurire. Moartea deci nu e un sfarsit, ci un inceput.

De aceea, trebuie sa ne pregatim inca de pe acum pentru acel inceput, de dincolo de pragul mortii. tim ca sunt doua carari pe care putem ajunge la acest prag: una larga, a pierzarii, pe care mergem cei mai multi dintre noi, iar alta mai stramta, a mantuirii. i, firesc, cele doua carari se prelungesc si dincolo de pragul mortii. Cea larga devine intunecoasa si rece si duce la osanda vesnica; cea stramta devine luminoasa si vesela si duce la fericirea vesnica.

Punand acum pe primul plan lumea si grijile ei, la trecerea pragului nu ne putem regasi pe cararea cea luminata si vesela. N-avem cum!Risipindu-ne...