Un mare neajuns in viata noastra, cea de toate zilele, este si faptul ca nu toti stim cum sa ne petrecm in mod crestinesc sarbatorile religioase timp liber si ragaz binemeritat. Viata noastra, atat de complicata din cauza crizei economice, este dominata de interese pur sociale, adica de lupta pentru existenta. Serviciul, grija de []Un mare neajuns in viata noastra, cea de toate zilele, este si faptul ca nu toti stim cum sa ne petrecm in mod crestinesc sarbatorile religioase timp liber si ragaz binemeritat. Viata noastra, atat de complicata din cauza crizei economice, este dominata de interese pur sociale, adica de lupta pentru existenta. Serviciul, grija de a castiga painea cea de toate zilele, necazul fiecarei zile aparte, studiul si pregatirea celor tineri, toate acestea ne fura tot timpul si nu ne lasa nici macar o clipa in care sa ne amintim de suflet si de toate cerintele lui.

La aceasta, ne vin in ajutor sarbatorile noastre religioase care, in viata zbuciumata si plina de grija cea lumeasca si desertaciune, aduc cu ele o dara de lumina, o raza de bucurie; sarbatori incarcate cu un bogat colorit religios, ce dau sens vietii. Ele marturisesc ca lumea aceasta nu e atat de saraca si pustie, cum ni se pare noua uneori, caci deasupra ei este o alta lume, ce imparte sufletelor noastre o negraita pace si o cereasca odihna.

Cine nu stie de cata bucurie se umple inima crestinului in zilele marii sarbatori a Invierii Domnului Pastile? Dar Craciunul, cu toate slujbele, traditiile si obiceiurile sfinte, cu impartirea reciproca a darurilor, cu pomul de Craciun si colindele lui minunate sunt tot atatea surse de lumina si de bucurie sufleteasca. In general, fiecare sarbatoare, amintind evenimentul petrecut in istorie, trezeste in noi tainice sentimente, nostalgie, refugiere si contemplare religioasa.

Adeseori insa, pentru unii crestini, aceste zile de inviorare spirituala devin zile de trandavie si de pierdere in zadar a timpului. Sarbatoarea e Ziua Domnului...