In Scara Sf. Ioan Scararul scrie ca rugaciunea, pentru cel care se roaga, este de patru feluri: rugaciune intinata, rugaciune furata, rugaciune pierduta si rugaciune curata. Rugaciunea intinata, rugaciune spurcata au toti aceia care in mintea lor poarta rautatile si spurcaciunile pe care le-au vazut candva si apar la vremea rugaciunii. Mai ales astazi, cand []In Scara Sf. Ioan Scararul scrie ca rugaciunea, pentru cel care se roaga, este de patru feluri: rugaciune intinata, rugaciune furata, rugaciune pierduta si rugaciune curata.

Rugaciunea intinata, rugaciune spurcata au toti aceia care in mintea lor poarta rautatile si spurcaciunile pe care le-au vazut candva si apar la vremea rugaciunii.

Mai ales astazi, cand sunt asa de raspandite rautatile, cand oamenii se uita la atatea uraciuni care apar in fata lor si pe care oamenii si pe care oamenii le cauta si le gasesc la televizor, la video, la filme necuvincioase si le baga in suflet de unde nu le mai pot scoate, de multe ori.

Cand incep sa se roage, se roaga cu ganduri bune si apoi indata se ratacesc de la gandurile bune spre gandurile rele si isi fac loc...