S-a intamplat in 31 august 12: S-a nascut Caligula, imparat roman (d. 41) Caligula (latina: Caius Iulius Caesar Augustus Germanicus, 31 august 12 d.

Hr. 24 ianuarie 41 d.

Hr.), de asemenea, cunoscut sub numele de Gaius, a fost Imparat Roman intre anii 37-41. Caligula a fost un membru al casei conducatoare conventional cunoscuta sub []The post S-a intamplat in 31 august 12 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 31 august 12 was first posted on august 31, 2020 at 12:23 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 31 august 12: S-a nascut Caligula, imparat roman (d. 41) Caligula (latina: Caius Iulius Caesar Augustus Germanicus, 31 august 12 d.

Hr. 24 ianuarie 41 d.

Hr.), de asemenea, cunoscut sub numele de Gaius, a fost Imparat Roman intre anii 37-41. Caligula a fost un membru al casei conducatoare conventional cunoscuta sub numele de dinastia Iulio-Claudiana. Germanicus a fost tatal lui Caligula, nepotul si fiul adoptat al imparatului Tiberius, a fost un general de succes si unul dintre cele mai iubite figuri publice din Roma. Tanarul Gaius a primit porecla de Caligula (insemnand cizma , diminutivul de Caliga, sanda purtata de soldatii romani) de la soldatii tatalui sau in timp ce i-a insotit in timpul campaniilor sale din Germania. Cand Germanicus a murit la Antiohia, in 19 d.

Hr., sotia sa Agrippina, s-a intors la Roma, impreuna cu cei sase copii, unde au fost prinsi intr-un conflict amar cu Tiberius. Acest conflict a dus la distrugerea familiei sale, cu Caligula ca singurul supravietuitor. Neatins de intrigile mortale, Caligula a acceptat invitatia de a locui la curtea imparatului pe insula Capri, in 31 d.

Hr., unde Tiberius se retrasese cinci ani. La moartea lui Tiberius in 37 d.

Hr., Caligula l-a succedat pe bunicul si stra-unchiul sau adoptiv. Exista cateva surse de supravietuitori de pe timpul domniei lui Caligula, desi el este descris ca un conducator nobil si moderat in primele sase luni ale domniei sale. Dupa aceasta, sursele se concentreze asupra cruzimii lui, extravagantei si perversiunii sexuale, prezentandu-l ca un tiran nebun. In timp ce fiabilitatea acestor surse a fost tot mai mult pusa sub semnul intrebarii, este cunoscut faptul ca in timpul domniei sale scurte, Caligula a lucrat pentru a creste puterea sa personala de imparat fara restrictii. El a initiat o mare parte din proiectele de constructii ambitioase si locuinte notorii de lux pentru el. Cu toate acestea, el a initiat si construirea a doua noi apeducte din Roma: Claudia Aqua si Anio Novus. In timpul domniei sale, imperiul a anexat Regatului Mauritania si a facut-o provincie. La inceputul anului 41 d.

Hr., Caligula a fost primul imparat roman asasinat, rezultatul unei conspiratii care implica ofiteri din garda pretoriana, precum si membri ai Senatului roman si a curtii imperiale. Scopul conspiratorilor a fost sa foloseasca...