S-a intamplat in 3 septembrie 1998: A murit actorul Dinu Manolache. Dinu Manolache (n. Rogova, judetul Mehedinti d. Bucuresti ) a fost un renumit actor roman de teatru si film. Dinu Manolache, nascut in comuna Rogova din judetul Mehedinti la 13 mai 1955, a urmat studiile la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din []The post S-a intamplat in 3 septembrie 1998 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 3 septembrie 1998 was first posted on septembrie 3, 2020 at 4:20 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 3 septembrie 1998: A murit actorul Dinu Manolache. Dinu Manolache (n. Rogova, judetul Mehedinti d. Bucuresti ) a fost un renumit actor roman de teatru si film. Dinu Manolache, nascut in comuna Rogova din judetul Mehedinti la 13 mai 1955, a urmat studiile la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, la clasa profesorului Octavian Cotescu, fiind absovent, in urma examenelor finale, in anul 1980. In 1979, a debutat pe marele ecran, in rolul lui Vasile din filmul Cine ma striga? , regizat de Letitia Popa. Anul 1981, ii aduce distributia in alte doua roluri memorabile: Simion Handrabur din Semnul arpelui , in regia lui Mircea Veroiu si respectiv, rolul lui Virgil din Fata Morgana , film regizat de Elefterie Voiculescu. In anul 1982, Dinu Manolache apare, alaturi de Sebastian Papaiani, Florin Zamfirescu, Amza Pellea si de fostul sau profesor, Octavian Cotescu, in documentarul de scurt metraj Mitul lui Mitica de Mihnea Columbeanu si in pelicula lui George Cornea, Raman cu tine . Are un rol foarte reusit, in filmul Mult mai de pret e iubirea (1982), in regia lui Dan Marcoci, alaturi de Leopoldina Balanuta si de viitoarea sa sotie, actrita Rodica Negrea. Nume mari ale cinematografiei romanesti, precum Gina Patrichi, Ilarion Ciobanu, Adrian Pintea sau Gheorghe Dinica se numara printre cei care vor juca alaturi de Dinu Manolache in seria a doua a celebrului film Lumini si umbre (1982). Debutul in televiziune a avut loc in anul 1983, cu rolul servitorului Fabrizio din filmul Hangita , o adaptare pentru TV dupa piesa omonima a lui Carlo Goldoni, in regia lui Constantin Dicu, unde apare alaturi de cativa actori din generatia de aur, precum Mitica Popescu, Dana Dogaru, Coca Andronescu sau Ovidiu Schumacher.

Intre 1983 si 1989 actorul se dedica mai mult scenei teatrale, nefiind prezent in nici o distributie cinematografica. Joaca pe scena Teatrului Mic din Bucuresti roluri spumoase, ca Ligurio din Matraguna de Niccolo Machiavelli, Jean din Mitica Popescu de Camil Petrescu, Patru cel Scurt din Niste tarani de Dinu Sararu sau Azazelo din Maestrul si Margareta de Bulgakov, in regia Catalinei Buzoianu, prin care se face remarcat. De asemenea, joaca si semneaza regia catorva spectacole notabile din teatrul radiofonic, precum Idolul si Ion Anapoda de G.

M. Zamfirecu, Descult in parc de Neil Simon sau Trei nopti cu Madox de Matei Visniec. La Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, a devenit asistent...