S-a intamplat in 6 septembrie 1915: A fost testat cu succes primul prototip de tanc (poreclit Micul Willie ), de catre armata britanica. Nimeni, in mod individual, nu a fost responsabil pentru dezvoltarea tancului. Designul sau isi are originea in secolul al XVIII-lea. Mai degraba un numar de dezvoltari tehnologice graduale au adus dezvoltarea tancului asa []The post S-a intamplat in 6 septembrie 1915 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 6 septembrie 1915 was first posted on septembrie 6, 2020 at 3:17 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 6 septembrie 1915: A fost testat cu succes primul prototip de tanc (poreclit Micul Willie ), de catre armata britanica. Nimeni, in mod individual, nu a fost responsabil pentru dezvoltarea tancului. Designul sau isi are originea in secolul al XVIII-lea.

Mai degraba un numar de dezvoltari tehnologice graduale au adus dezvoltarea tancului asa cum o stim pana cand forma sa finala a fost data de necesitatea armatei britanice sau mai degraba a marinei britanice, din moment ce desfasurarea initiala in primul razboi mondial a fost, poate surprinzator, supravegheata de Marina Regala.

Fiind vazute deja masini blindate Rolls Royce folosite de Serviciul Marinei Regale in 1914 si constient de proiectele de creare a unui vehicul de lupta senilat, Primul Lord al Amiralitatii, Winston Churchill, a sprijinit financiar supravegherea dezvoltarii acestei noi arme. Primul prototip de tanc functional, poreclit Micul Willie, a fost testat de britanici in 6 septembrie 1915. Desi initial li s-a atribuit termenul de nave de uscat de catre Amiralitate, primelor vehicule li se spunea familiar transportoare de apa, mai tarziu s-a prescurtat in rezervoare (tanks) pentru pastrarea secretului. Cuvantul tanc a fost folosit pentru a da muncitorilor impresia ca ei construiau containere de apa pe senile pentru armata britanica din Mesopotamia si a fost facut oficial in 24 decembrie 1915.

Primul tanc a devenit operational cand capitanul H. W. Mortimore din Marina Regala a folosit Mark I in actiunea de la Delville Wood in timpul bataliei de pe Somme in 15 septembrie 1916. Francezii au dezvoltat Schneider CA1 transformand tractorul cu senile Holt si a fost prima oara utilizat in 16 aprilie 1917. Prima folosire, in numar mare, in lupta a tancurilor a avut loc in batalia de la Cambrai in 20 noiembrie 1917.

Tancul va face, in cele din urma, ca greutatile trecerii transeelor sa nu mai existe si mii de tancuri folosite pe timpul razboiului de fortele francize si britanice si-au adus o contributie semnificativa in acest sens. Primele rezultate ale tancurilor au fost marcate de probleme de incredere (si nerabdare la nivelul comenzii) cauzand pierderi considerabile in lupta. Desfasurarea lor in grupuri mici a redus valoarea lor tactica si impactul, care ramanea totusi formidabila pe durata primelor ciocniri.

Fortele germane au suferit din cauza socului si lipsei contra-armelor, desi au descoperit (accidental) lovitura puternica antitanc prin folosirea...