19 septembrie Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene. In calendarul traditiilor militare, 19 septembrie este Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene. Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene este marcata la 19 septembrie, data la care, in anul 1916, pe timpul executarii manevrei de la Flamanda de catre Armata 3, a fost doborat primul avion inamic de catre []The post 19 septembrie Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene appeared first on Jurnal Spiritual.19 septembrie Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene was first posted on septembrie 19, 2020 at 6:57 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.com19 septembrie Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene. In calendarul traditiilor militare, 19 septembrie este Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene. Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene este marcata la 19 septembrie, data la care, in anul 1916, pe timpul executarii manevrei de la Flamanda de catre Armata 3, a fost doborat primul avion inamic de catre o baterie de artilerie inzestrata cu tunuri antiaeriene propriu-zise, si nu cu tunuri terestre adaptate.

Primele entitati specializate din structura armatei romane in lupta contra aeronavelor dateaza din 1916, anul aparitiei artileriei antiaeriene ca gen de arma de sine statator, cu rol, misiuni si structura specifice. Astfel, la 15 august 1916, a luat fiinta Corpul Apararii Antiaeriene, potrivit site-ului www.forter.ro, avand ca scop apararea Bucurestiului.

Avand in vedere necesitatea folosirii in lupta a mijloacelor de atac din aer si, implicit, de aparare impotriva acestora, aceasta arma a cunoscut o evolutie rapida, prin dotarea Corpului Apararii Antiaeriene cu mijloace noi, stabilirea obiectivelor militare si civile ce necesitau...