Cine a gustat din mierea de albine cine a gustat din Domnul va spune ca si David: Veniti si voi, de gustati . Veti spune ca si Filip: Vino si vezi . El a potrivit toate lucrurile spre binele nostru si spre slava lui Dumnezeu. S-a mai spus aici si despre lucrurile care se fac numai de []Rusalii 1982Cine a gustat din mierea de albine cine a gustat din Domnul va spune ca si David: Veniti si voi, de gustati . Veti spune ca si Filip: Vino si vezi .

El a potrivit toate lucrurile spre binele nostru si spre slava lui Dumnezeu. S-a mai spus aici si despre lucrurile care se fac numai de obicei, cum aceste lucruri devin seci, goale. Daca auzim mereu aceeasi vorbire, mereu aceeasi cantare, daca auzim o rugaciune mereu aceeasi, daca ne intalnim mereu cu aceiasi, noi ne obisnuim unii cu altii si de multe ori pot fi goale obiceiurile noastre.

Numai atunci cand vine Hristos Miezul, Viata si Puterea , atunci toate se schimba, atunci toate se transforma.

Ne aducem aminte de obiceiurile frumoase ale parintilor nostri O, nu numai iudeii aveau obiceiuri frumoase, nu numai ei, ci si parintii nostri au avut obiceiuri frumoase, foarte frumoase. Astazi ii mai vedem printre noi cu parul alb; maine nu o sa-i mai vedem Multi pot sa spuna ca si batranul Simion: Slobozeste pe robul Tau in pace, Stapane, ca vazura ochii mei mantuirea Ta .

Ce dulce a fost tineretea, copilaria cu Iisus si cu fratii! Voi, toti care ati simtit dulceata asta, nu va lasati de El pentru nimic! De ce sa va parasiti acele locuri scumpe? De ce sa le lasati? Dar mai mult, de Iisus nu va lasati, dragi tineri, pentru nimic. Veni-va lumea inapoia voastra, sa va abata, sa va amageasca, sa va rataceasca Voi sa priviti atunci la Iisus si veti vedea spinii Lui, ranile Lui, sulita din coasta Lui. El va va spune: Veniti dupa Mine . Azi multe maini stau ridicate pentru ca voi sa biruiti.

Ce frumos era cand eram si noi copii, cum mamica noastra ne lua de mana si ne ducea la biserica in toate sarbatorile, in toate duminicile! Cum mergea mama in gradina si alegea florile cele mai frumoase si culegea busuioc, de facea buchetul de flori! Cum in sfintele posturi , cum spuneau ei atunci (ca pe atunci erau si posturi sfinte, dar care acum s-au uitat, le-au ingropat uitarea si nepasarea, cum sunt ingropate multe din obiceiurile frumoase pe care le aveau parintii nostri), ei atunci sufereau, ca sa fie infranati si sa se poata apropia, la sfintele si marile sarbatori, sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului Iisus Cum se impacau parintii nostri cu toti vecinii si se sarutau inainte de a-si duce darul la altar, ca nu...