Adevaratul trimis al lui Hristos nu-si ascunde nimic si de nimeni. Nu-si ascunde trecutul neascultator sau ratacit, fiindca, o data cu aflarea lui Hristos, el a parasit acest trecut si l-a osandit pentru totdeauna. Nu-si ascunde gandurile, fiindca toate ii sunt acum curate si binevoitoare data de toti. Nu-si ascunde intentiile, fiindca ele nu au []Adevaratul trimis al lui Hristos nu-si ascunde nimic si de nimeni. Nu-si ascunde trecutul neascultator sau ratacit, fiindca, o data cu aflarea lui Hristos, el a parasit acest trecut si l-a osandit pentru totdeauna. Nu-si ascunde gandurile, fiindca toate ii sunt acum curate si binevoitoare data de toti. Nu-si ascunde intentiile, fiindca ele nu au alt scop decat slava lui Dumnezeu si binele semenilor. Nu-si ascunde caile, fiindca ele sunt facute in lumina si nu urmaresc altceva decat ascultarea de Domnul si de frati.

Nu-si ascunde decat binefacerile, lacrimile, rugaciunile si jertfele lui pentru Domnul sau si pentru semenii sai. Pentru ca nu cumva sa-si primeasca pentru ele o lauda sau o rasplata acum, in lumea aceasta, si sa o piarda pe cea de la Tatal cel Ceresc.

Adevarata intoarcere la Dumnezeu este o moarte si o nastere. Moare un eu in mine si se naste un alt eu in fiinta mea. Inceteaza total un fel de traire si incepe un alt fel. Se produce o ruptura totala intre altadata si acum. i, desi credinciosul Domnului nu mai doreste niciodata sa se mai intoarca la felul sau vechi de umblare, el isi reaminteste neincetat de purtarile sale de altadata, intai pentru a-si osandi acele purtari, apoi pentru a multumi totdeauna lui Dumnezeu Care l-a scapat din ele si Care i-a dat acum faptura cea noua care are si doreste cu totul umblarile ceresti si viata lui Hristos.

Atata har primim de la Dumnezeu, cata marturisire sincera inaltam noi spre El. Atata iertarea avem de la Hristos, cata parere de rau sincera aratam noi...