Cumplite sunt slava desart si f t rnicia atunci cand sunt dezvoltate si ajunse la maturitate, cand devin regul a lucr rii omului, cand intr in caracter. Ele il formeaz pe fariseu, care tinde, cu hot rare frenetic si oarb s s varseasc toate f r delegile si relele, punandu-si masca virtutilor pentru a se sc lda mai usor si a avea mai []Cumplite sunt slava desart si f t rnicia atunci cand sunt dezvoltate si ajunse la maturitate, cand devin regul a lucr rii omului, cand intr in caracter. Ele il formeaz pe fariseu, care tinde, cu hot rare frenetic si oarb s s varseasc toate f r delegile si relele, punandu-si masca virtutilor pentru a se sc lda mai usor si a avea mai mult spor in a face r ul.

Iat privelistea vrednic de plans a pustiirii noastre morale si a nenorocirilor pe care le s varsesc slava desart si f t rnicia in firea c zut a omului prin p cat.

R scump r torul nostru, Domnul Iisus Hristos, Care ne-a d ruit cele mai puternice doctorii impotriva tuturor bolilor noastre trupesti si sufletesti, ne porunceste s lecuim patima f t rniciei in r d cina ei cea mai adanc , al c rei inceput a fost creat prin slava desart . Slava...